Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουρνιαχτός και χτες για τις απαράδεκτες δηλώσεις Πολάκη

Με νέες δηλώσεις τροφοδότησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ τον ψευτοκαβγά που ξέσπασε με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και ΑμεΑ Στ. Κυμπουρόπουλο για τη χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου προκειμένου να διοριστεί στο ΕΣΥ.

Κατά του Π. Πολάκη εκφράστηκαν εκ νέου χτες αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τους Ν. Φίλη, Γ. Μπαλάφα, και ο υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός χαρακτήρισε «αχρείαστη» τη δήλωσή του, όπως και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, ο βουλευτής Χρ. Σιμορέλης κ.ά., ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε την παραπομπή του Π. Πολάκη, που είναι γιατρός, στο Πειθαρχικό. Από την πλευρά της ΝΔ, ο πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης, υποδαύλισε τη σχετική συζήτηση λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει Ελληνας σήμερα ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης».

Ο κουρνιαχτός που σήκωσαν συνέχισε να κρύβει τη σύμπλευση των δύο κομμάτων στην πολιτική που κατακρεουργεί τα δικαιώματα όλων σε Υγεία, Περίθαλψη, Πρόνοια, πολύ περισσότερο των ΑμεΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ρ/σ «News 24/7» (βλέπε σελ. 6-7), σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η τοποθέτηση του κ. Πολάκη είναι απόλυτα καταδικαστέα, χωρίς περιστροφές, χωρίς ήξεις - αφήξεις. Είναι ταυτόχρονα και ανήθικη, θα πρόσθετα. Παράλληλα, το ίδιο καταδικαστέα και αήθης είναι και η στάση του κ. Τσίπρα, ο οποίος κάλυψε με απαράδεκτα επιχειρήματα - τρόπος του λέγειν δηλαδή επιχειρήματα - και πρακτική τον υπουργό του», σημειώνοντας ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να κάνεις κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο, πολιτική κριτική για τις θέσεις του, για τις θέσεις του κόμματός του, της ΝΔ, όπως και να κάνεις κριτική για άλλον άνθρωπο που μπορεί να είναι ΑμεΑ ή όχι, να μιλάς για τις πολιτικές του θέσεις είτε είναι στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος είτε σε όποιο άλλο κόμμα. Εδώ, για παράδειγμα, το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί συγκεκριμένα γι' αυτά τα ζητήματα. Εμείς λέμε ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτήν τη στιγμή χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες ζουν με την αγωνία αν θα περισώσουν αυτό το πενιχρό επίδομα, τη σύνταξη αναπηρίας, απ' το σφαγείο των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας», ενώ αναφέρθηκε στην τεράστια ανεργία των ικανών προς εργασία βαριά ανάπηρων, στην κατάσταση στα ειδικά σχολεία κ.ο.κ.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την πρόταση Μητσοτάκη και την απάντηση του Τσίπρα στην πρόταση δυσπιστίας, σημείωσε ότι «είναι το γνωστό παιχνίδι, αντί να μπει το ζήτημα και η αντιπαράθεση στην ουσία (...) αλλά και να αναδειχθεί το πολιτικό πρόβλημα που αφορά συνολικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την κατάσταση των οποίων ευθύνονται και η σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ