Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΥΜΑ ΣΚΟΝΗΣ έχει πλήξει τη χώρα μας από την Τρίτη, ενώ θα παραμείνουν υψηλά τα επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας μέχρι την Παρασκευή. Πολύ υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης σε Αθήνα, Δυτική Ελλάδα (Κέρκυρα - Καλαμάτα), Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη), αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης κατέγραψαν οι προγνωστικοί χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η σκόνη ακολουθεί την πορεία των θερμών αέριων μαζών που κινούνται προς τα Βαλκάνια και δεν αναμειγνύονται με τις ψυχρές επιφανειακές, αλλά καθώς είναι ελαφρύτερες κινούνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο περιλαμβάνονται σε Ηπειρο, δυτική Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα αναστάλθηκαν μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον ΟΣΕ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκε φαινόμενο κατολίσθησης στη γραμμή. Την ίδια μέρα, υπήρξε καθίζηση σε τμήμα του οδοστρώματος κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ που κόπηκαν την τελευταία βδομάδα έδωσε η Τροχαία. Ειδικότερα, από 15 έως 21 Απρίλη ελέγχθηκαν συνολικά 28.426 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.579 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (852), της Θεσσαλονίκης (360), της Πιερίας (333), της Φθιώτιδας (305), της Κορινθίας (275) και στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης/ΒΟΑΚ (271).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ