Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο γύρος του κόσμου σε... 15 χρόνια

Από παλιότερη παράσταση
Από παλιότερη παράσταση
Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής «Εκτός Σχεδίου» με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 15 χρόνια» κάθε Σαββατοκύριακο (τουλάχιστον μέχρι το πρώτο 15ήμερο του Μάη) στις 8.30 μ.μ., στον φιλόξενο χώρο των εργατικών κατοικιών Γεροβουνού (Θεοτόκου 33, Καματερό).

Ο τίτλος της παράστασης παραπέμπει στα 15 χρόνια λειτουργίας της Θεατρικής Σκηνής. 15 χρόνια πρωτοπόρας ερασιτεχνικής δημιουργίας, με έργα που ψυχαγωγούν, προβληματίζουν και αφυπνίζουν. Στην παράσταση, η θεατρική ομάδα κάνει μια ανασκόπηση έργων που έχει ανεβάσει, προκαλώντας πολύ γέλιο και δείχνοντας ότι το μεράκι και η καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να προσφέρουν στους θεατές αξιόλογο θέαμα, κόντρα στη λογική της εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αποσπάσματα από έργα των Αντον Τσέχοφ, Ντάριο Φο, Αζίζ Νεσίν, Μαξ Φρις, Γιαροσλάβ Χάσεκ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Εβγκένι Σβαρτς και Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί.

Οπως σημειώνουν τα μέλη της ομάδας: «Δεκαπέντε χρόνια ανεβάσαμε 16 έργα, δώσαμε εκατοντάδες παραστάσεις, εντός και εκτός έδρας. Οι θεατές που έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά μας μετριούνται σε χιλιάδες.

Τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει αν δεν είχαμε την αγάπη και την υποστήριξή σας. Αν όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε σταθερούς υποστηρικτές, ανθρώπους που σχεδίαζαν, εκτύπωναν, βιντεοσκοπούσαν, φωτογράφιζαν. Αν δεν είχαμε τον "Ρίζο" μας, να στηρίζει και να διαφημίζει κάθε μας βήμα από την πρώτη στιγμή, αλλά και ορισμένους ανθρώπους που στην πορεία αυτών των 15 χρόνων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους, φρόντιζαν να προβάλλουν τη δουλειά μας. Αν γνωστοί επαγγελματίες καλλιτέχνες δεν μας πρόσφεραν απλόχερα και αφιλοκερδώς τις γνώσεις και το ταλέντο τους (...)».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ