Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΑΦΝΗ
Πρόοδος είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα

Σε μαζική συγκέντρωση μίλησε η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στη Δάφνη μίλησε την Κυριακή 21 Απρίλη η Εφη Χαλιού, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, καλώντας τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και ιδιαίτερα τους νέους να μην τσιμπήσουν στα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. «Να κάνουν τη διαφορά ενισχύοντας τη φωνή τους, τη δύναμή τους μέσα στην Ευρωβουλή, στους δήμους και τις Περιφέρειες, να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί είναι αυτό το κόμμα που:

-- Πρωταγωνιστεί για να δυναμώσει η πάλη του λαού, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

-- Μπαίνει μπροστά σε κάθε αγώνα, μαχητικά παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

-- Αντιπαλεύει την πολιτική της ιμπεριαλιστικής ένωσης, της ΕΕ, τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής. Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, στις εθνικιστικές φωνές που δηλητηριάζουν τις νεανικές συνειδήσεις».

Οπως είπε, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τόσο μέσα στην Ευρωβουλή, όσο και μέσα στους χώρους δουλειάς και σε άμεση επικοινωνία με μεγάλο αριθμό μαζικών οργανώσεων, «αποκάλυψε και καταψήφισε όλα τα μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων. Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για το ρόλο της ΕΟΚ, της ΕΕ, της Ευρωζώνης και για τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που προωθούσαν τα ευρωενωσιακά και κυβερνητικά επιτελεία».

Σχολιάζοντας τα ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ για το τι σημαίνει «πρόοδος» και τι συντήρηση, η Ε. Χαλιού ανέδειξε χαρακτηριστικά ότι «πρόοδος δεν μπορεί να είναι η απλήρωτη εργασία, τα "μίνι τζομπς", η δουλειά την Κυριακή, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Πρόοδος δεν μπορεί να είναι η κατάργηση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας.


Πρόοδος σημαίνει μόνιμη και σταθερή δουλειά με συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σημαίνει ουσιαστική προστασία της μητρότητας (η οποία έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΕ), σημαίνει μείωση του εργάσιμου χρόνου. Πρόοδος είναι ο λαός να μπορεί να απολαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Και αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει το εκμεταλλευτικό σύστημα που στηρίζουν η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτά μπορεί να τα προσφέρει μόνο η λαϊκή εξουσία που θα 'ναι βασισμένη στην κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία και μέλος της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τον ρόλο που αναλαμβάνει η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών αμερικανοΝΑΤΟικών επιδιώξεων που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκρύψουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, όταν ρωτιούνται σχετικά με αυτά λένε ότι αφορούν την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση. «Μόνο που η αμερικανική κυβέρνηση και ο εδώ τοποτηρητής της, ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ, τους ξεμπροστιάζει. Οι απανωτές συναντήσεις του με τους περιφερειάρχες, Δούρου, Τζιτζικώστα, Μπακογιάννη, με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τους δημάρχους Ιωαννίνων, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης, Δωδώνης κ.λπ. δείχνουν ότι υπάρχει έντονο αλισβερίσι και απαίτηση στήριξης των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων και σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων, πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Αυτό κρύβει τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας, αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής», σημείωσε. Αναφέρθηκε, επίσης, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ, την ΠΥΡΚΑΛ που εδρεύει στην περιοχή της Δάφνης - Υμηττού, τονίζοντας ότι μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρακολουθεί στενά την πορεία της και αναδεικνύει τους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησής της.

Τέλος, στη συγκέντρωση μίλησε η υποψήφια δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού, που αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στον δήμο, στα εξοργιστικά ποσά που δόθηκαν για «έργα βιτρίνας» από τη δημοτική αρχή και όχι για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων. Ανέδειξε τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σημείωσε ότι κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους πρέπει να γίνει η καθημερινότητά τους. Αφού ανέλυσε τους στόχους πάλης που θέτει ο συνδυασμός του ΚΚΕ, όπως ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για κατάργηση τροφείων και ανταποδοτικών τελών, για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενάντια στο ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας και του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ, για βελτίωση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Γυμναστικής Ακαδημίας κ.λπ., κάλεσε σε δυνάμωμα και ισχυροποίηση της λαϊκής αντιπολίτευσης παντού, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. «Περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι μεγάλο στήριγμα για τον λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά. Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να εκφραστεί η γνήσια καταδίκη στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, να ανοίξει ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αλλάζουμε το συσχετισμό υπέρ του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ