Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέες επιθέσεις σε βάρος αμάχων στην πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας προκάλεσαν χτες τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 15 πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 28. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν πως οι επιθέσεις ήταν τόσο σφοδρές που προκάλεσαν την κατάρρευση δύο κτιρίων.

Η επαρχία του Ιντλίμπ ελέγχεται από τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους» καθώς και από φιλότουρκους αντικαθεστωτικούς. Η ρωσοτουρκική συμφωνία «εκεχειρίας», που υπογράφηκε τον Σεπτέμβρη του 2018, για τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» και τον τερματισμό των συγκρούσεων παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεφάρμοστη.

Το ίδιο 24ωρο, δημοσιογράφοι του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA στη βορειοδυτική επαρχία Χάμα διαπίστωσαν πως ομάδες αντικαθεστωτικών ενίσχυσαν τις θέσεις τους στην περιοχή αλ Μαντίκ, εξαπολύοντας τουλάχιστον 10 ρουκέτες σε βόρειες συνοικίες της πόλης Σκεϊλμπίγια, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια αμάχων και βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ