Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου» πραγματοποιήθηκε χτες με πρωτοβουλία του Σωματείου Καθαριστριών Αθήνας και της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων ΟΑΕΔ και Επικουρικών του νοσοκομείου, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του εργολαβικού συνεργείου που δούλευαν στο νοσοκομείο για δεκαετίες - σε κάποιες περιπτώσεις πάνω και από 20 χρόνια! - πετιούνται στο δρόμο μετά το Πάσχα, καθώς δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων που ανακοινώθηκαν κι αφορούν 18 θέσεις στη σίτιση - εστίαση και 52 θέσεις στην καθαριότητα. Στη θέση τους θα προσληφθούν άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά από 8 μήνες θα απολυθούν κι αυτοί, για να συνεχιστεί έτσι το γαϊτανάκι της εργασιακής ομηρίας που γενικεύει και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κατ' εντολή κεφαλαίου και ΕΕ.

Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι στα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων σε «Ευαγγελισμό», «Αγιο Σάββα», «Αρεταίειο».

Από την πλευρά της, η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου δήλωσε αναρμόδια για το γεγονός ότι δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία δεκάδων εργολαβικών εργαζομένων και πέταξε το μπαλάκι στο ΑΣΕΠ...

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με τον υπουργό Υγείας, ο Α. Ξανθός δεσμεύτηκε να επανεξεταστεί το ζήτημα με τη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου. Αν δεν λυθεί το θέμα, οι 50 από τους 70 εργολαβικούς εργαζόμενους θα απολυθούν...

Σήμερα, Τετάρτη, οργανώνεται νέα παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αμεση μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργολαβικών, επικουρικών και συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην κινητοποίηση καλεί και το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ