Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Με το σύνθημα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα όλης της χώρας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, δίνουν μάχη για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Στην Αθήνα η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει οριστεί επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνουν επίσης Εργατικά Κέντρα και σωματεία σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής: Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο. Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου. Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Γρεβενά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Δήλεσι, 10.30 π.μ., πλατεία. Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων. Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Θάσος, 10 π.μ., στα Λιμενάρια. Θήβα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος. Ικαρία, 11.30 π.μ., μνημείο εκτελεσμένων Καισαριανής - 12 μ. πλατεία Ευδήλου. Καβάλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Καλαμάτα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από πρώην Νομαρχία. Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης. Κοζάνη, 10.30 π.μ., στον Πεζόδρομο. Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Κόρινθος, 10.30 π.μ., πεζόδρομος. Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου. Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων. Νάουσα, 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο - 10 π.μ., πλατεία. Ναύπακτος, 10.30 π.μ., Κεφαλόβρυσο. Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Πάτρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Πολύγυρος, 10.30 π.μ., δημαρχείο. Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Χαλκίδα, 10.30 π.μ., παραλία.

«Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για την 1η Μάη και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις νέες απάτες πως η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ συνδυάζει την Πρωτομαγιά με τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη στην απεργία και τις συγκεντρώσεις να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων οι οποίες αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού, που εξυπηρετούν την επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

«Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής. Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη οι αυτοαπασχολούμενοι να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στα σωματεία και τη συλλογική διεκδικητική δράση. «Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να επιβάλει κατακτήσεις», σημειώνει και προσθέτει: «Μια τέτοια προοπτική την φρενάρουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οι σειρήνες της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Αυτές οι ηγεσίες βρίσκονται αλλού, έχουν πάρει αποστάσεις από την πραγματικότητα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων. Δίνουν όρκους πίστης στην "επιχειρηματικότητα" και την "ανταγωνιστικότητα" μαζί με ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Οι "μικρομεσαίες επιχειρήσεις" που υπερασπίζονται δεν έχουν καμία σχέση με τα μικρομάγαζα των αυτοαπασχολούμενων. Η αλλαγή της κατάστασης βρίσκεται στα δικά μας χέρια».

Πρωτοβουλίες μπροστά στην Πρωτομαγιά

Οι πρωτοβουλίες συνδικάτων μπροστά στην Πρωτομαγιά συνεχίζονται. Μεταξύ άλλων:

-- Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα παραχωρήσει σήμερα, Τετάρτη, στις 12 μ., συνέντευξη Τύπου, στον 1ο όροφο των γραφείων του.

-- Το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε συνέλευση σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

-- Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά σωματεία του νησιού σε σύσκεψη, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπέρασαν τις 60 οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2022-11-03 00:00:00.0)
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2022-10-28 00:00:00.0)
Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις(2019-04-26 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 63 πόλεις(2008-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ