Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ
Εριξαν «πόρτα» στην μπάντα του αμερικανικού στρατού

Τα Μουσικά σχολεία Πειραιά και Αλίμου έκλεισαν την «πόρτα» στα σχέδια για συναυλία της μπάντας του αμερικανικού στρατού στο χώρο των σχολείων.

Θυμίζουμε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με έγγραφό του προς τα μουσικά σχολεία του Λεκανοπεδίου και τους εκπαιδευτικούς, ενημέρωνε ότι στο πλαίσιο κοινών δράσεων του ΓΕΣ και της USA Army Europe, υφίσταται η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλιών μέσα στα σχολεία από την ορχήστρα του αμερικανικού στρατού, με στόχο την επικοινωνία και αλληλογνωριμία με τους Ελληνες μαθητές!

Με αφορμή αυτό έγιναν συζητήσεις σε σχολεία για τέτοιες συναυλίες, ξεσηκώθηκαν όμως και εύλογες, σοβαρές αντιδράσεις. Το θέμα είχαν καταγγείλει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καθώς και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που είχε σημειώσει μεταξύ άλλων: «Οι στρατιωτικοί παιάνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία μας! Η μουσική και η καλλιτεχνική δημιουργία ενώνει τους λαούς. Ο στρατός των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χωρίζει λαούς, καταστρέφει χώρες, δολοφονεί παιδιά».

Αντίστοιχα, η ΕΛΜΕ Πειραιά, σχολιάζοντας την πρόταση του ΓΕΣ, σημειώνει: «Εντάσσεται στα πλαίσια της δηλωμένης προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των ΗΠΑ να μειωθεί ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν στα μάτια των μαθητών μας τα γεράκια του πολέμου σαν "περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας". Σε μια περιοχή κρίσιμη, όπως ο Πειραιάς, για τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όπου συγκρούονται και διαπλέκονται οι ανταγωνισμοί επιχειρηματικών κολοσσών και ιμπεριαλιστικών κρατών, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας κ.ά. (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά δεν διστάζει πουθενά! Εχει αναδειχτεί σε σημαιοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή, αμερικανότερη των Αμερικανών, ξεπερνώντας και τους προκατόχους της. Αφού γέμισε την Ελλάδα ΝΑΤΟικές βάσεις, ψήφισε τη ΝΑΤΟικής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών, ξέπλυνε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ, τώρα ανοίγει την πόρτα των σχολείων στα γεράκια του πολέμου, για να παραδώσουν "μαθήματα αμερικανικής ιστορίας" και αξίες».

Αναφορικά με την κίνηση των σχολείων Πειραιά και Αλίμου να μη δεχτούν αυτή την πρόταση, η ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες εκπαιδευτικούς αυτών των σχολείων «που ακύρωσαν με τη στάση τους την είσοδο στο σχολείο τους των δολοφόνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οσο για την μπάντα του αμερικανικού στρατού, τους αφιερώνουμε τη διάσημη φράση από τον κόσμο της όπερας. "It ain't over 'til the fat lady sings", ή επί το ελληνικότερον "εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε"...», σχολιάζει εύστοχα η ΕΛΜΕ Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ξέπλυμα» των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων ...μετά μουσικής(2019-04-23 00:00:00.0)
Τα μουσικά σχολεία να μη γίνουν «πλυντήριο» του ΝΑΤΟ!(2019-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ