Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέο εργατικό «ατύχημα» με διανομέα στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Νέο τροχαίο εργατικό «ατύχημα» με διανομέα φαγητού έγινε τη Δευτέρα 22/4 στο Ηράκλειο, στην πλατεία Σινάνη.

Το εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε όταν το μηχανάκι που οδηγούσε ο διανομέας συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Τον τραυματία εργαζόμενο διακόμισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχές της «για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο διανομέα» και τονίζει:

«Το συγκεκριμένο ατύχημα είναι ακόμη ένα που προστίθεται σε ένα μεγάλο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων αλλά και δυστυχημάτων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους διανομείς όλων των κλάδων πανελλαδικά. Οι αιτίες, ανεξάρτητα από το πόρισμα που θα βγει, δεν μπορούν να κρυφτούν και βρίσκονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δουλεύουν οι συνάδελφοι, με ελάχιστα έως και ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών, σε δρόμους επικίνδυνους που με ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης μετατρέπονται σε "παγίδες θανάτου" ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Ο αγώνας των συναδέλφων στη διανομή, όλων των κλάδων και επιχειρήσεων, σε συνέχεια της μαζικής πανελλαδικής απεργίας που έγινε το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπαίτιους, την άμεση διεκδίκηση όλων των αιτημάτων, από κοινού και μέσα από τα σωματεία του κλάδου τους. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, από την κάλυψη όλων των προϋποθέσεων ώστε να μην τραυματιζόμαστε για να βγάλουμε το μεροκάματο, να γυρνάμε σπίτι στην οικογένειά μας σώοι και αβλαβείς! Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Καλούμε όλους τους διανομείς να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, να γραφτούν στα σωματεία τους για να οργανωθεί η πάλη μας από κοινού με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, απέναντι στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση!

Να απαιτήσουμε τώρα: Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ωρου. Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ και για την ειδικότητα των διανομέων. Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ