Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Βήμα μαθητικής δημιουργίας και γόνιμης συζήτησης

Με επιτυχία έγιναν μια σειρά εκδηλώσεις σε γειτονιές της Αθήνας

ΙΛΙΟΝ
ΙΛΙΟΝ
Με σύνθημα «Κάψε τα σενάρια... και γράψε το δικό σου! Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!», με πρωτότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης και με τις ανησυχίες και προσδοκίες των μαθητών σε πρώτο πλάνο, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο μια σειρά Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα φεστιβάλ, που φέτος διεξάγονται σε μία έντονη προεκλογική περίοδο, συνεχίζονται με εκδηλώσεις έως και τα μέσα Μάη, αποτελώντας ένα βήμα για να ξεδιπλωθεί η μαθητική δημιουργικότητα, μία ευκαιρία συζήτησης και γνωριμίας με την ΚΝΕ.

Στο Θησείο

Με μαθητές που ονειρεύονται, που προβληματίζονται, που δεν το βάζουν κάτω, γέμισε το απόγευμα του Σαββάτου ο χώρος απέναντι από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο, στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα άνοιξε ομάδα χορού από μαθήτριες από τον Κολωνό, σε λάτιν ρυθμούς. Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν μαθητές για ένα hip - hop live, με στίχους βασισμένους πάνω στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και το σπίτι, δίνοντας όμως και τόνο μαχητικότητας, αισιοδοξίας.

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος έκλεισε με συναυλία με γνωστά έντεχνα τραγούδια.

ΘΗΣΕΙΟ
ΘΗΣΕΙΟ
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας, και στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η Δάφνη Παφίλη, μαθήτρια Β' Λυκείου στο Μαράσλειο Λύκειο. Το πρόγραμμα έκλεισε με μεγάλη συναυλία από τον Μύρωνα Στρατή.

Στον Πειραιά

Με πλούσιο πρόγραμμα και μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Πειραιά.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους των Μαθητικών ΟΒ Πειραιά της ΚΝΕ, από την Καλυάνθη Βαΐτση, μαθήτρια της Γ' Λυκείου και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Νίκαιας - Ρέντη.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους νέους μουσικούς Δέσποινα Χερουβή και Νίκο Κουτσούρη, με παρουσίαση της συλλογικής εργασίας μαθητών από το ΓΕΛ Καλλίπολης, με θέμα: «9η Μάη. Μέρα της Ευρώπης ή μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών;» και προβολή της ταινίας μικρού μήκους της κινηματογραφικής ομάδας του 8ου Γυμνασίου Πειραιά με τίτλο: «Ξημερώνει στο Γεντί Κουλέ». Η ταινία διαγωνίστηκε στο Μαθητικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας και από εκεί πήρε έγκριση για να προβληθεί στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών στην Ισπανία, όπου πήρε και το 1ο βραβείο στην κατηγορία ντοκιμαντέρ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ακολούθησε συζήτηση με νέους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με θέμα: «Η πρώτη μας ψήφος θα είναι κόκκινη και αγωνιστική». Το άνοιγμα της συζήτησης έκανε η Ευτυχία Χατζηδάκη, Γραμματέας του ΤΣ Πειραιά της ΚΝΕ και υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν ο Αρης Παπαϊωαννίδης, υποψήφιος στο δήμο του Πειραιά, φοιτητής στο ΠΑΔΑ, ο Μιχάλης Φαναρτζής, υποψήφιος στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και ο Χάρης Ευθύμερος, υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, πρόεδρος του 15μελούς στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, με τίτλο «Αριστόμαγκες» και ακολούθησε μεγάλη συναυλία με κέφι και χορό από τους Bunda Planedo. Το πρόγραμμα έκλεισε με μουσικό συγκρότημα μαθητών από το Πέραμα.

Στο χώρο υπήρχαν μαθήματα ρομποτικής, παιχνίδι με τίτλο «ΕΕ the game #change the game», έκθεση ταμπλό με θέμα: «Οι μαθητές κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού!», έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ φιλοξενήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών.

Στο Ηράκλειο

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από τις περιοχές του Ηρακλείου, της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, του Μαρουσιού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο θεατράκι δίπλα στον ΗΣΑΠ.

Καταχειροκροτήθηκαν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ που παρουσίασαν δρώμενο με τίτλο «Για την πόλη που θέλουμε να ζούμε» και ακολούθησε βίντεο με συνεντεύξεις μαθητών για την ΕΕ, καθώς και συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Υπάρχει παλμός».

Την κεντρική ομιλία στο Φεστιβάλ έκανε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος κάλεσε τη νεολαία στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δημοτικές - περιφερειακές εκλογές να ψηφίσει όπως αγωνίζεται, να ρίξει σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από τον Ησαΐα Ματιάμπα.

Στο Μπραχάμι

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στο Μπραχάμι. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δραστηριότητες για τις μικρές ηλικίες και με κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με θέμα «Μαθαίνω για το φασισμό - Το μυστικό της 9ης Μάη». Ακολούθησε βράβευση των νικητριών ομάδων του τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τις προηγούμενες μέρες, καθώς και επίδειξη σύγχρονου χορού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ομιλίες που ακολούθησαν από τον Στέφανο Σαβοριανάκη, μαθητή Γ' Λυκείου στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, και τον Νάσο Μπούρδο, νέο οικοδόμο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Ηλιούπολης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλίες από μαθητικό συγκρότημα της Γλυφάδας και τους Rhyme Riot. Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργούσαν έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», εκθέσεις και αφιερώματα για τους μαθητικούς αγώνες, τη δράση των μελών της ΚΝΕ στα σχολεία.

Στο Ιλιον

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ιλιον έστησαν το Μαθητικό τους Φεστιβάλ μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από σχολεία του Ιλίου, της Πετρούπολης, του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλης Σίμος.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε για έναν σύντομο χαιρετισμό ο Χρήστος Κούκος, στέλεχος της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης θεατρικό δρώμενο από τη μαθητική θεατρική ομάδα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, hip-hop live από τους Sad Weal και Fatty Beatz, μουσικό σχήμα του 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης και συναυλία από τον Παντελή Κυραμαργιό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ