Σάββατο 27 Απρίλη 2019 - Κυριακή 28 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Θανάσης ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΕ Λάρισας, γιατρός ογκολόγος παθολόγος, συντονιστής διευθυντής Τμήματος Κλινικής Ογκολογίας ΕΣΥ του ΓΝ Λάρισας, τέως πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ)

Γιατί «Λαϊκή Συσπείρωση» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά, όπως και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν πριν από αυτόν και που όλα ομνύουν στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), υλοποιεί το πρόγραμμα Υγείας και Πρόνοιας για την Ελλάδα, μέρος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», που περιλαμβάνει τον προοδευτικό μηδενισμό των κρατικών χρηματοδοτήσεων στη δημόσια Υγεία και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στους κλάδους της Υγείας και της Πρόνοιας.

Αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου και περιορισμό των υπηρεσιών, που παρέχονται δωρεάν από το κράτος στο επίπεδο του «ελάχιστου βασικού πακέτου».

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενοι, συνεχίζει το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία κατά 65 εκατ. ευρώ (5,3%) για το 2019, μείωση που έρχεται να προστεθεί στις μειώσεις κατά 363 εκατ. ευρώ (24,1%) το 2018 και κατά 432 εκατ. ευρώ (28,8%) το 2015, ενώ έχει περικόψει ήδη κατά την τελευταία τριετία και την κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 414 εκατ. ευρώ.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενοι, προάγει συστηματικά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανακυκλώνει την προσωρινότητα και την ανεργία.

Με το κόλπο των αναλώσιμων επικουρικών ιατρών αποσαθρώνει την έννοια της κλινικής ιατρικής και της ιατρικής εκπαίδευσης, αποδομεί την παράδοση της νοσοκομειακής ιατρικής και της ιατρικής επιστήμης.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενοι, αύξησε με διάφορα κόλπα και τεχνάσματα τη συμμετοχή του λαού και κυρίως των συνταξιούχων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και έδωσε «δωράκι» 20 εκατ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους, παραχωρώντας τους την υπέρβαση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2018.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενοι, αποδομεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να μειώσει περαιτέρω τις κρατικές και ασφαλιστικές δαπάνες και το μισθολογικό και λειτουργικό κόστος των δημόσιων μονάδων ΠΦΥ.

Διότι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικούν την αποκλειστική και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας και την πλήρη στελέχωση του συστήματος με εργαζόμενους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, την ενίσχυση με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τη δωρεάν παροχή σύγχρονων και επιστημονικά άρτιων υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους.

Γι' αυτό κόκκινο σε όλες τις κάλπες, ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές για την Περιφέρεια και το δήμο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org