Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαθητικές γιορτές σε όλη τη χώρα

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ απλώθηκαν σε πόλεις της Αττικής και όλης της χώρας

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Με επιτυχία έγιναν το τριήμερο 19, 20 και 21 Απρίλη μια σειρά Μαθητικά Φεστιβάλ στην Αττική και σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Ελευσίνα

Με μαζική συμμετοχή μαθητών και νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Λαού στην Ελευσίνα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με απαγγελία ποιημάτων από μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε η Χρυσούλα Τσακιλτσίδη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελευσίνας - Μαγούλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διαγωνισμός σκίτσου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ το κέφι άναψε όταν τη σκυτάλη πήραν τα μαθητικά συγκροτήματα Ιllumo και Neverdose.

Στο χώρο του Μαθητικού Φεστιβάλ υπήρχε έκθεση με θέμα «ΕΕ vs Νεολαία», καθώς και έκθεση με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Καλαμαριά

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Δημαρχείου της Καλαμαριάς, ο μαθητόκοσμος της περιοχής ήρθε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με ερωτήσεις και δραστηριότητες για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ τράβηξε το ενδιαφέρον τους.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση, όπου μαθητές μέσω των εργασιών τους παρουσίασαν την καθημερινότητά τους στο σχολείο. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μεγάλο τουρνουά σκακιού, ενώ το βίντεο για το Μπλόκο της Καλαμαριάς έφερε σε επαφή τους μαθητές με τους μεγάλους αγώνες του λαού της περιοχής. Ακολούθησαν ομιλίες από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Ανδρεανίδη, και από μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Καλαμαριάς. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με συναυλίες από μαθητικά μουσικά σχήματα.

Στην Κατερίνη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το απόγευμα της Παρασκευής, οι μαθητές της Κατερίνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών και φίλων της ΚΝΕ στο αγωνιστικό τους ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα άνοιξε με ομιλία από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο, Αρχοντία Παπαγεωργίου.

Οι μαθητές απήγγειλαν αντιπολεμικά ποιήματα και ακολούθησαν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Στο χώρο πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για τον φασισμό, τον πόλεμο και την τριπλή εκλογική μάχη, ενώ οι εκθέσεις στην πλατεία, με θέμα «Η πρώτη ψήφος να είναι κόκκινη! Κάνουμε τη διαφορά! Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού!», τράβηξαν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Σε Πολίχνη και Τούμπα

Δεκάδες μαθητές από τις περιοχές της Πολίχνης, της Νεάπολης και των Συκεών έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τα σενάρια που θέλουν να κάψουν. Τα παιχνίδια ενάντια στην ΕΕ και τον φασισμό τράβηξαν το ενδιαφέρον των μαθητών και στη συνέχεια έγιναν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Στο τέλος οι μαθητές έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο, Μ. Παλάντζα, για τις εκλογικές μάχες και την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Το ίδιο απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξε με συναυλίες από μαθητικά μουσικά σχήματα, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε μαθήτρια από το 28ο ΓΕΛ. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τους μαθητές στο παιχνίδι «Πες - βρες», όπου οι θεματικές ενότητες είχαν σχέση με την ΕΕ, το σχολείο, το ΝΑΤΟ, τους πολέμους και τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Σε όλους τους χώρους των Μαθητικών Φεστιβάλ υπήρχε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Ξάνθη

Στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου έγινε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Ξάνθη. Ο χώρος ήταν στολισμένος από νωρίς με αντιφασιστικά ταμπλό και έκθεση φωτογραφίας για τον φασισμό, που δημιούργησαν μαθητές. Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τον φασισμό, ενώ συζήτησαν με μέλη της ΚΝΕ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, καθώς και για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού και των μαθητών ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικών βάσεων στην περιοχή μας. Στην κεντρική σκηνή πραγματοποιήθηκε hip hop συναυλία με αντιφασιστικά τραγούδια, που συνεπήρε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τουρνουά μπάσκετ με τίτλο «Μη μένεις θεατής - αγωνίσου...» και τουρνουά ποδοσφαίρου.

Στο Αγρίνιο

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προετοίμαζαν το χώρο της πλατείας Δημάδη, όπου πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Αγρίνιο. Το πρόγραμμα άρχισε με πινγκ πονγκ, ζωγραφική και σκίτσα. Στο χώρο υπήρχαν ταμπλό και έκθεση με θέμα «Ψηφίζω όπως αγωνίζομαι, η πρώτη ψήφος θα είναι κόκκινη!». Στη συνέχεια βραβεύτηκε η νικήτρια ομάδα του τουρνουά ποδοσφαίρου που έγινε τις προηγούμενες μέρες, από τον Βασίλη Νικάκη, πρώην διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δυτική Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο μαθητής Θωμάς Καραγιάννης, ενώ ομιλίες έκαναν η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και η Μαριάνθη Παπαγαλάνη, στέλεχος της ΚΝΕ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη σκηνή του Φεστιβάλ ανέβηκαν τα συγκροτήματα Link και Almpis, και το πρόγραμμα έκλεισε με μουσική από τον djS.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο. Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, με μαθητές και νέους να συμμετέχουν στο τουρνουά πινγκ πονγκ, ενώ το ενδιαφέρον τράβηξε και η επίδειξη σκακιού από τον Σκακιστικό Ομιλο Ηρακλείου. Ιδιαίτερη γωνιά ήταν η έκθεση σκίτσου και η δημιουργία γκράφιτι ενάντια στον πόλεμο.

Ακολούθησαν συζήτηση με θέμα «Το σχολείο των αναγκών μας vs σχολείο που εξοντώνει» και επίδειξη σύγχρονου χορού, ενώ τη σκυτάλη πήρε το hip hop ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό, που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Ξεχωριστή στιγμή υπήρξαν τα τραγούδια που επιμελήθηκε και τραγούδησε μαθήτρια Γυμνασίου, οι στίχοι των οποίων ήταν εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα στο σχολείο, τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και την προοπτική του αγώνα. Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Στο χώρο λειτουργούσε στέκι ΕΠΑΛ, όπου προβλήθηκε βίντεο με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΠΑΛ», με συνεντεύξεις από μαθητές των ΕΠΑΛ Ηρακλείου, καθώς και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη Λαμία

Στην πλατεία «Καράβι» στη Λαμία έγινε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Τομεακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ομιλία του μαθητή της Γ' Λυκείου και μέλος του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, Νίκου Γιόφτσου, και συνεχίστηκε με ροκ συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Τουρσί», αλλά και με έντεχνα κομμάτια από νέο καλλιτέχνη, που κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ