Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το να μη δοθεί χώρος στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι «πολιτική απόφαση που εκφράζει την πλειοψηφία του λαού». Αυτό τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την κατανομή χώρων στους συνδυασμούς για την περίοδο των εκλογών.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε, αποφάσισε να μη δοθεί χώρος και καμιά διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή. Οπως είπε ο Ν. Σοφιανός, σε αυτήν την «πολιτική απόφαση» «εννοείται ότι όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να πειθαρχήσουν». Και γι' αυτό, τόνισε, πρέπει να αποσυρθούν από το εισηγητικό της σχετικής συζήτησης οι προτάσεις για παραχώρηση στεγάστρων και διαφημιστικών χώρων στη Χρυσή Αυγή, αφού, όπως είπε, η απόφαση του δήμου ισχύει για κάθε είδους διευκολύνσεις.

Ενώ, απαντώντας στις απειλές των ναζί για μηνύσεις κ.λπ., ανέφερε: «Αυτές να τις πουν εκεί που περνάνε. Οι τσαμπουκάδες, από τη μια, η υποταγή στη νομιμότητα και στους θεσμούς από την άλλη, είναι ενδεικτικά της θρασυδειλίας των νεοναζιστών και της σχέσης τους με το σύστημα που τους γέννησε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ