Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Διλήμματα δεν υπάρχουν! Ψήφο στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων!

Αποσπάσματα απ' τον χαιρετισμό του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Την πεποίθηση ότι «μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι, να δυναμώσουμε», να δυναμώσει το ΚΚΕ, που «ήταν, είναι και θα είναι το Κόμμα των αγώνων και των αγωνιστών, το Κόμμα της πάλης, της εργατικής τάξης, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, των νέων παιδιών της λαϊκής οικογένειας, πολλά από τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σ' αυτές τις εκλογές», εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο Γ. Αγγέλου.

«Στις τρεις κάλπες που έρχονται», τόνισε, «έχουμε δυο επιλογές! "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμους και Περιφέρειες, ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

«Αυτή είναι η πραγματικά προοδευτική διέξοδος για τους λαούς της Ευρώπης (...) Προοδευτικό είναι η ρήξη με τέτοιες λυκοσυμμαχίες και όχι κάποιες δήθεν "προοδευτικές συμμαχίες", που θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον εγκλωβίσουν σε νέα αδιέξοδα», συνέχισε.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, τόνισε ότι «ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα».

Αναφερόμενος στη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, ο Γ. Αγγέλου έκανε ειδική αναφορά σε εκείνους τους Ελληνες αξιωματικούς που «ύψωσαν το ανάστημά τους στη χούντα των συνταγματαρχών και έδωσαν τον δικό τους αγώνα». «Φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, κάποιοι δεν συνήλθαν... Ποτέ! Μουστακλής, Βαρδάνης, Βασιλικόπουλος, Μήνης, Οπρόπουλος, Κακαράς, Στάπας και τόσοι άλλοι. Αυτοί οι αξιωματικοί, σύμβολα της αντιδικτατορικής δράσης και του αγώνα, αποτελούν για όλους εμάς τους νεότερους το φάρο», υπογράμμισε, και στη μνήμη αυτών κάλεσε «τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, άντρες και γυναίκες των ΕΔ και των ΣΑ, να στηρίξουν το ΚΚΕ», το κόμμα που «δεν πρόδωσε τις αρχές του, δεν λύγισε και έδωσε τη μάχη για να κρατηθεί όρθιος ο λαός και ο τόπος. Γνωρίζετε καλά πως οι ΕΔ και τα ΣΑ είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού μας, σκληρά εργαζόμενοι, υπό ειδικό καθεστώς. Στις προσεχείς εκλογές και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, καλό είναι να θυμάστε ποιοι βρίσκονται στο πλευρό σας συνεχώς και όχι προεκλογικά. Ποιοι δίνουν τη μάχη πλάι σας για το αυτονόητο. Ποιοι σέβονται και εκτιμάνε το δύσκολο ρόλο και την αποστολή σας. Διλήμματα δεν υπάρχουν. Ψήφο στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων και της υποτέλειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ