Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Είμαι ακόμη επικεφαλής της ομάδας. Προφανώς, επικεφαλής της συνολικής προσπάθειας είναι ο Πρόεδρος Τραμπ, όμως είναι η δική μου ομάδα», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας ότι η Πιονγιάνγκ θέλει αντικατάσταση του Πομπέο από κάποιον πιο «ώριμο».

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κτίρια κατέρρευσαν μετά από το σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, 60 χλμ. βορειοδυτικά της Μανίλα και με εστιακό βάθος 40 χλμ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Αποτροπιασμό προκαλούν οι τουλάχιστον δύο φόνοι γυναικών - και της κόρης ενός από τα θύματα - που διέπραξε 35χρονος υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Επίσης, πολλά ερωτήματα γεννούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία για την πολυήμερη εξαφάνιση των γυναικών, αρχικά αντιμετώπισε την υπόθεση με αδιαφορία, επειδή αυτές κατάγονταν από τις Φιλιππίνες.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για «αισχροκέρδεια από συμμορία» κατά προσώπων που απηύθυναν «δολίως» εκκλήσεις για δωρεές με στόχο την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

ΚΑΪΡΟ.-- Ολοκληρώθηκε χτες το τριήμερο δημοψήφισμα στην Αίγυπτο επί των πρόσφατων συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η αιγυπτιακή Βουλή και οι οποίες, μεταξύ άλλων, ανοίγουν το δρόμο για να ανανεώσει την παραμονή του στην εξουσία έως το 2030 ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Ελεύθεροι αφέθηκαν, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, οι δύο νεαροί, 18 και 19 ετών, που συνελήφθησαν το Σάββατο σε σχέση με την εκτέλεση της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα Μακ Κι στη διάρκεια ταραχών την περασμένη Πέμπτη στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας. Η αστυνομία χαρακτήρισε τη δολοφονία της δημοσιογράφου «τρομοκρατική επίθεση», πιστεύοντας ότι συνδέεται με την οργάνωση «Νέος Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός» (New IRA), που απορρίπτει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998 για τον τερματισμό της σύγκρουσης τριών δεκαετιών στη Βόρεια Ιρλανδία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ