Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Τα μουσικά σχολεία να μη γίνουν «πλυντήριο» του ΝΑΤΟ!

«Τα μουσικά σχολεία της χώρας μας δεν θα γίνουν "πλυντήριο" για τα εγκλήματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ», δηλώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) με αφορμή σχετικές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται σε σχολεία. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Από καταγγελίες συναδέλφων μας μουσικών - δασκάλων στα Μουσικά Σχολεία μάθαμε πως σχεδιάζονται εκδηλώσεις στα μουσικά σχολεία της χώρας με συμμετοχή στρατιωτικής μπάντας του αμερικάνικου στρατού και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια απαράδεκτη προσπάθεια "ξεπλύματος" του ιμπεριαλισμού, που στοχεύει κατευθείαν στη συνείδηση της νεολαίας, των μαθητών. Επιδιώκουν να κρύψουν πως στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού το ΝΑΤΟ έχει ταυτιστεί με τη χούντα 1967 - 1974, με τη διχοτόμηση της Κύπρου, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη. Εργα του ΝΑΤΟ αποτελούν οι φρικιαστικές εικόνες του πολέμου, τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να φύγουν από την κόλαση του πολέμου και της πείνας, η καθημερινή σφαγή νέων παιδιών στην Παλαιστίνη από τη "σύμμαχο" χώρα του Ισραήλ.

Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις μαθητών, καθηγητών και γονέων, που ακύρωσαν σχεδιασμούς για ανάλογες εκδηλώσεις στα Μουσικά Σχολεία Αλίμου και Πειραιά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στην επιχείρηση "ξεπλύματος" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που στήνεται από διάφορα "πρόθυμα" στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Να μην επιτρέψουμε στους μακελάρηδες των λαών να διαφημίζουν το φιλανθρωπικό τους έργο στα σχολεία της χώρας μας. Να παρθούν αποφάσεις καταδίκης μέσα στους Συλλόγους Καθηγητών, στους Συλλόγους Γονέων, στα μαθητικά συμβούλια. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι από τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ