Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να παρθούν μέτρα για ουσιαστική ένταξη στις δομές Προσχολικής Αγωγής

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης να στήσει προκάτ για νήπια και προνήπια ακόμα και σε Γυμνάσια και Λύκεια

Με προκάτ ακόμα και σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σκοπεύει η κυβέρνηση να «καλύψει» τις ανάγκες των νηπιαγωγείων, όπως προκύπτει από το άρθρο 225 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Αφού προχώρησε στην καθιέρωση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής χωρίς να τη συνοδεύσει με την αντίστοιχη χρηματοδότηση που θα διασφαλίζει τους όρους εφαρμογής της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα έρχεται με ρύθμιση που επιτρέπει την τοποθέτηση και διατήρηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου, ελαφράς μορφής, με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για 4 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 2 ακόμα, αλλά και σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης, τονίζονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας, πέρα από τα άλλα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί με το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση με κλειστά τα σχολεία και τα ΑΕΙ, κάνει ένα ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα.

Με το άρθρο 225, ανοίγει τον δρόμο για την τοποθέτηση προκάτ νηπιαγωγείων σε Δημοτικά, τα οποία θα μείνουν τουλάχιστον για έξι χρόνια, και μάλιστα προχωρά στην απαράδεκτη ρύθμιση να στήνονται προκάτ για τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά ακόμα και σε Γυμνάσια και Λύκεια!

Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη διάταξη για στήσιμο προκάτ σε Λύκεια και Γυμνάσια.

Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για ουσιαστική και όχι πρόχειρη ένταξη των νηπίων και των προνηπίων στις δομές Προσχολικής Αγωγής. Να βρει χρήματα από τα εκατομμύρια που χαρίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους και από τα δισ. που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ».

Αντιδράσεις και από φορείς

Την εξέλιξη αυτή καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους και φορείς που σχετίζονται με τους χώρους της Εκπαίδευσης όπως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που μεταξύ άλλων τονίζει: «Πιστεύουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει δεκτό ένα τέτοιο άρθρο, που καταλύει κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας για 4χρονα και 5χρονα παιδιά, φέροντάς τα σε επαφή με 17χρονα και 18χρονα με μόνο διαχωριστικό μεταξύ τους κάποια κάγκελα. Επιμένουμε πως η θέσπιση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής από μόνη της δεν αρκεί για την ουσιαστική πραγματοποίησή της, χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό».

Αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» σημειώνει: «Ως εργαζόμενοι στην ΚτΥπ, αλλά και ως γονείς, κατανοούμε ότι επείγει να εξευρεθεί σχολική στέγη για εκατοντάδες νήπια. Ομως εξίσου αν όχι πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί ότι αυτή η προσωρινή "λύση" δεν θα γίνει μόνιμη, θα αφορά σε απολύτως επείγουσες ανάγκες, η εγκατάσταση θα γίνει κυρίως σε ελεύθερα οικόπεδα, θα πληροί τους βασικούς όρους διαβίωσης, υγείας και ασφάλειας και θα ληφθούν όλες οι προβλέψεις ώστε αυτές οι λυόμενες αίθουσες να διαμορφωθούν όσο γίνεται καλύτερα, με γνώμονα ότι θα στεγάσουν νήπια». Και προσθέτει: «Τίποτα από τα παραπάνω δεν διασφαλίζεται στη νομοθετική ρύθμιση που φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή και είναι απαράδεκτο ότι επί της ουσίας δίνεται κατεύθυνση να γεμίσει η χώρα με λυόμενα νηπιαγωγεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοντέινερ αντί για νέα νηπιαγωγεία(2023-04-01 00:00:00.0)
Κοντέινερ αντί για ανέγερση σχολείου(2021-07-02 00:00:00.0)
Δεκάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις παιδιών στα νηπιαγωγεία(2020-07-02 00:00:00.0)
Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη στέγαση Νηπιαγωγείου σε αυλή Γυμνασίου(2020-06-12 00:00:00.0)
Προκάτ αίθουσες η απάντηση του δήμου για την Προσχολική Αγωγή(2019-07-24 00:00:00.0)
Εκρηκτική η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή(2019-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ