Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Στις ελληνικές καλένδες στέλνει το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ενωσης Κεντρώων και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, 74 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ολοι μαζί και με γνώμονα να μη θιχτούν τα συμφέροντα και οι συμμαχίες του εγχώριου κεφαλαίου, επικύρωσαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, η οποία δεν περιέχει καμία απαίτηση προς τη γερμανική κυβέρνηση για συγκεκριμένη διεκδίκηση, ενώ «ξεπλένει» πλήρως τις ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ουδέποτε πρόβαλαν σαφή διεκδίκηση, ενώ, όπως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμούνταν τις γερμανικές αποζημιώσεις σε κάθε προεκλογική περίοδο. Η ψηφοφορία επί της πρότασης του προέδρου της Βουλής έγινε διά εγέρσεως.

Το ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας τη συμπαιγνία, αρνήθηκε να εγερθεί και να αποδεχτεί την πρόταση ψηφίσματος της κυβέρνησης, καταθέτοντας δική του πρόταση, με την οποία απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση «να θέσει άμεσα, ευθέως, χωρίς περιστροφές, προς το γερμανικό κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό, τη διεκδίκηση - απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων».

Οπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, «έχουμε καταθέσει και στα πρακτικά τη δική μας πρόταση. Φυσικά, δεν δίνει τη δυνατότητα ο κανονισμός, που θα έπρεπε, να γίνει ψηφοφορία και σε διαφορετική πρόταση. Είναι σαφής η δική μας πρόταση και η διαφωνία μας με το κείμενο που κατατίθεται στη Βουλή. Εχει να κάνει, πρώτον, με τις ευθύνες που υπάρχουν μέχρι τώρα και, δεύτερον, με συγκεκριμένα μέτρα και βήματα που πρέπει να γίνουν για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Εμείς λοιπόν αυτήν την πρόταση θα ψηφίσουμε, είναι σαφέστατη και πολιτικά ερμηνεύεται από τον κάθε καλοπροαίρετο».

Παράλληλα, τόσο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, όσο και οι βουλευτές του Κόμματος με τις τοποθετήσεις τους στη χτεσινή συζήτηση, ξεκαθάρισαν πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημα του λαού μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς τις καλένδες, με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(17/4/2019)
Κυβερνητικά παιχνίδια σε βάρος του δίκαιου αιτήματος του λαού(16/4/2019)
Ετοιμάζουν σόου(13/4/2019)
Η εγκατάλειψη της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων αλλο ένα δείγμα εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(5/2/2019)
Κλείνουν χωρίς διερεύνηση την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις(9/9/2016)
Πλήρη συμπαράσταση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων(23/10/2004)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org