Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση για τα καζάνια χτες στο Πέραμα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, που κινητοποιήθηκαν με βασικό αίτημα τη μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου από την πόλη, γέμισε για άλλη μια φορά χτες η πλατεία Ηρώων στο Πέραμα. Η κινητοποίηση, που οργάνωσαν σωματεία και φορείς της πόλης, έδωσε απάντηση και στις δηλώσεις - κοροϊδία της δημοτικής αρχής ότι «τα καζάνια φεύγουν», εννοώντας την αποξήλωση 21 σκουριασμένων δεξαμενών.

Στη χτεσινή συγκέντρωση καλούσαν οι εξής: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά & Νήσων, Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος, Σύλλογος Γυναικών «Εστία της Γυναίκας», Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Μανιατών & Λακώνων Περάματος, Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και γύρω δήμων «Ο Ικαρος», Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων «Ο Αρμός», Ενωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος».

Σωματεία και φορείς του Περάματος επανέλαβαν το αίτημα να αποδοθεί ο χώρος των καζανιών στο λαό, να γίνει ανάπλαση και να αξιοποιηθεί για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Διαδήλωσαν ακόμα για: Ούτε σπιθαμή παραχώρησης του αρμού στην COSCO. Ελεύθερους χώρους και παιδικές χαρές για το λαό και τα παιδιά του Περάματος. Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ της COSCO και στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org