Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΑΚ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Κάλεσμα για τις εκλογές της Ενωσης Στερεάς Ελλάδας

«Ο προσανατολισμός που πρέπει να έχουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, όπως η ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας, είναι ο συνεχής αγώνας με την ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων για να προασπίσουμε και να ανακτήσουμε τα χαμένα δικαιώματά μας». Αυτό τονίζει, ανάμεσα στα άλλα, σε σχετική ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν στην Ενωση στις 4 και 5 Μάη.

Η ΕΑΚΠ καλεί τους πυροσβέστες να μην πέσουν στην παγίδα «χαρίζοντας κυριολεκτικά τη δύναμή σας στην ανυπαρξία αγωνιστικής διεκδίκησης και δράσης που έχει επέλθει στο σωματείο μας τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι 15 μέρες έχουν απομείνει για την αντιπυρική περίοδο χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό θετικό μέτρο για την πυροπροστασία, παρά τους 100 νεκρούς συνανθρώπους μας και τις μεγάλες καταστροφές που προξένησαν σε δασικά οικοσυστήματα και περιουσίες οι πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Οι μεγάλες ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, ουσιαστικού και συνεχούς πλαισίου εκπαίδευσης παραμένουν και για το 2019 και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (Δασική Υπηρεσία, Πολιτική Προστασία) οι οποίες είναι καθηλωμένες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ