Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για την ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, για απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει:

«Τεράστιες ευθύνες για τη βία και τον αυταρχισμό του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων έχουν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με την απροκάλυπτη στήριξή τους στις δολοφονικές του πρακτικές. Αντίστοιχα είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενισχύει τη στρατιωτική - πολιτική - οικονομική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και κάνει μπίζνες πάνω στα πτώματα των Παλαιστινίων.

Με αφορμή την 17η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, δυναμώνουμε τον αγώνα για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η απήχηση της Διεθνούς Καμπάνιας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι, με τεράστια συμμετοχή και κινητοποίηση των εργαζομένων και των νέων της Ελλάδας, είχε αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε!

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη με τον αγώνα του Ηρωικού Παλαιστινιακού Λαού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015.
  • Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που συνεχίζει και εμβαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για

  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967.
  • Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org