Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία εργαζομένων σε ΜΚΟ

Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στις εξώσεις προσφύγων από τα προγράμματα στέγασης και από τους καταυλισμούς πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στις ΜΚΟ. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο και πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της ΜΚΟ «Νόστος», του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, της ΜΚΟ «Πράξις», καταλήγοντας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο παλιό δημαρχείο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων, την απεργία των οποίων προκήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Η εταιρεία υλοποιεί προγράμματα στέγασης αιτούντων άσυλο.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώντας μέχρι κεραίας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεχίζει την απάνθρωπη πολιτική απέναντι στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μαζί με την Υπατη Αρμοστεία προχώρησε σε απόφαση για το σταδιακό τερματισμό της φιλοξενίας και της οικονομικής υποστήριξης προσφύγων που έχουν λάβει θετική απάντηση στο αίτημα ασύλου, ξεκινώντας από όσες και όσους αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες πριν από την 31η Ιούλη του 2017. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα camps στα οποία διαμένουν.

Μάλιστα, το ρόλο των αξιολογητών του "ποιος θα φαγωθεί" ζητούν να τον έχουν εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι οποίοι υποφέρουν από την εντατικοποίηση που οι εργοδότες τους ΜΚΟ και ανώνυμες επιχειρήσεις στους ΟΤΑ προκειμένου να βγάλουν το "έργο" που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει, προχωρούν στην παραβίαση κάθε εργατικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι των δομών αυτών προσλήφθηκαν για να συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και όχι για να γίνουν κρέας στα νύχια των ΜΚΟ και των ανωνύμων εταιρειών στους ΟΤΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνα παιχνίδια από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ(8/2/2020)
Για τους ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων(30/4/2019)
Η κυβέρνηση πετά στο δρόμο πρόσφυγες(16/4/2019)
«Σκάνδαλο» η πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης για το Προσφυγικό(10/10/2018)
Οργιάζει η εγκατάλειψη «ανθεί» η φιλανθρωπία(31/5/2008)
Σε ιδιώτες η φροντίδα τους!(29/5/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org