Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Πλήθος καταγγελιών για τα... παραρτήματα της συνδικαλιστικής μαφίας

Τα «έργα και τις ημέρες» των πλειοψηφιών σε Εργατικά Κέντρα που στοιχίζονται πίσω από την απαράδεκτη αξίωση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για διορισμό διοίκησης χωρίς τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, υπενθυμίζουν με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους οι ταξικές δυνάμεις.

«Ανεκδοτάκια» από τα συνεταιράκια στο ΕΚ Θεσσαλονίκης

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ απαντά στη νέα προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που ισχυρίζεται ότι οι ταξικές δυνάμεις με την πρακτική τους... «κατάφεραν να ενώσουν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις όλων των χώρων»!

Οπως σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η ανακοίνωση των εργατοπατέρων διεκδικεί «το βραβείο ως το πιο σύντομο ανέκδοτο», καθώς ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) αποτελούν ένα ενιαίο σώμα, το οποίο δεν διαχωρίστηκε ποτέ:

«Από κοινού όλοι μαζί κάλεσαν τους ασφαλίτες στο συνέδριο του ΕΚΘ. Μαζί υπερασπίστηκαν το όργιο νοθείας. Ολοι τους διαμόρφωσαν συσχετισμούς με τον εκβιασμό της εργοδοσίας. Μαζί, με τα χρήματα των εργαζομένων, πλήρωσαν μπράβους, ποινικούς για να επιβάλουν τη νοθεία και τους εργοδότες στα συνδικάτα. Μαζί αποφάσισαν να κατασπαταλήσουν τα χρήματα των εργαζομένων σε υπερπολυτελή θέρετρα κάνοντας συνδικαλιστικό τουρισμό. Μαζί συγκρότησαν το "λειτουργικό προεδρείο" στο ΕΚΘ, πετώντας εκτός προεδρείου τη 2η δύναμη, την "Εργατική Ενότητα". Μαζί έστησαν τις προβοκάτσιες σε Καλαμάτα και Ρόδο. Μαζί, με Μιχαλολιάκο και Τζήμερο, με μια φωνή μιλάνε για "τάγματα εφόδου" και "εγκληματική οργάνωση", προσπαθώντας να βγάλουν λάδι, μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Μαζί γυρνάνε την πλάτη σε εργαζόμενους που ζητάνε στήριξη με προκήρυξη απεργίας. Τα στελέχη τους με τις πλάτες των εργοδοτών απολύουν εργαζόμενους που μιλάνε για διεκδικήσεις. Μαζί κορόιδεψαν προχτές τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ με στημένες εντάσεις και συγκρούσεις, τη μέρα της διοίκησης του ΕΚΘ που έπαιρναν από κοινού την απόφαση για διορισμό διοίκησης της ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Μαζί συναποφάσισαν τη μετατροπή του ΕΚΘ σε μαυσωλείο για τα μνημόσυνα της εργατικής τάξης και τον αποκλεισμό των ταξικών σωματείων από τη χρήση των υποδομών του ΕΚΘ. Πάντα ήταν σε όλα μαζί. Και αδίστακτοι όποτε χρειαστεί. Αυτό το καθήκον τους ανέθεσε η εργοδοσία και το επιτελούν στο έπακρο».

Δεν λένε κουβέντα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες για το ΕΚ Εβρου

Αντίστοιχα, οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εβρου (ΕΚΕ) καταγγέλλουν την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΕ για την πλήρη ευθυγράμμισή της με την έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και στη μεθόδευση για διορισμό διοίκησης με αποκλεισμό των συνδικαλιστών της ΔΑΣ.

Υπενθυμίζοντας μάλιστα τα όσα γίνονται στον ίδιο τον Εβρο, για τα οποία οι εργατοπατέρες στη διοίκηση του ΕΚΕ δεν λένε κουβέντα, η «Ταξική Ενότητα» τους καλεί να πάρουν θέση «για τις πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες για: Το Εργατικό Κέντρο Διδυμοτείχου με το... εντυπωσιακό αποτέλεσμα των 1.600 και πλέον εργαζομένων. Για το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με εργοδότη πρόεδρο και αντιπροσώπους σε όλο το νομό. Για το Σωματείο Οικοδόμων στο Σουφλί που έκανε εκλογές στα χαρτιά, παρουσία του προέδρου το ΕΚΕ. Για το μεγαλύτερο σωματείο της Αλεξανδρούπολης που είναι εδώ και ένα χρόνο εκπρόθεσμο, ενώ από αυτό έχει εκλεγεί το 30% των αντιπροσώπων στο συνέδριο του ΕΚΕ».

Τέλος, καυτηριάζουν τη στάση μέλους της διοίκησης του ΕΚΕ που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας και είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που, όπως σημειώνουν, «προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του κρατώντας "ίσες αποστάσεις", βγάζοντας λάδι τόσο την ηγεσία της ΓΣΕΕ όσο και του ΕΚΕ, και έφτασε και στο σημείο να πει πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνουν επιλεκτικούς αγώνες και άμα ήταν πιο συνεπείς δεν θα είχαν ψηφιστεί τα αντεργατικά νομοσχέδια»!

«Τεχνογνωσία» και «προϋπηρεσία» στις άθλιες μεθοδεύσεις στο ΕΚ Βόλου

Τη συμφωνία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ), που δεν αρκέστηκε να ζητήσει τον αποκλεισμό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αλλά αναπαρήγαγε ακόμα και τα χρυσαυγίτικης λογικής επιχειρήματα, σχολιάζει η ΔΑΣ. Οπως υπενθυμίζει, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο παρατάξεις έχουν... αγαστή συνεργασία, «αφού και στις τελευταίες αρχαιρεσίες για τη διοίκηση του ΕΚΒ και ενώ οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη, τα βρήκαν ώστε να αποκλείσουν τη ΔΑΣ από το προεδρείο».

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τη στάση του προεδρείου του ΕΚΒ», σημειώνει η ΔΑΣ. Υπογραμμίζει ότι οι ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν στηρίξει την ηγεσία της ΓΣΕΕ «όταν συνυπέγραφαν με τον ΣΕΒ τον άθλιο νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ, το διαχωρισμό στους μισθούς με βάση την ηλικία», έχουν κάνει «γαργάρα» τη δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ ότι «οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους», δεν έβγαλαν άχνα «για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, για τις συλλήψεις αγωνιστών - συνδικαλιστών που αγωνίζονται απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση».

Οπως καταγγέλλει, είναι οι ίδιες δυνάμεις που «όχι μόνο έκαναν πλάτες στην εργοδοσία της ΑΓΕΤ για την καύση των σκουπιδιών, αλλά μετατράπηκαν και σε Γραφείο Τύπου της εταιρείας». Οσο για τις μεθόδους που έχουν επιστρατεύσει για να διατηρούν την πλειοψηφία σε σωματεία, η ΔΑΣ επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «προκειμένου να μην αλλάξει ο συσχετισμός σε ένα σωματείο προτιμούν να μην κάνουν δεκτές αιτήσεις εργαζομένων στο Σωματείο Επισιτισμού».

Πλειοψηφία διοίκησης ΕΚ Χίου: Πλήρης κάλυψη της εργοδοτικής παρέμβασης

Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας χαρακτηρίζει η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου του νησιού (πρόσκειται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). «Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη ΓΣΕΕ», όπως καταγγέλλει, «αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία θα ζητά το διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ!».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηλιτεύει τη στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος ...επιχειρηματολόγησε πως «οι νόθοι ήταν μόνο 52 και δεν άλλαζαν οι συσχετισμοί»! Αντίστοιχα, καταγγέλλει ότι ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήρε τη σκυτάλη με δηλώσεις του στιλ «το ΠΑΜΕ είναι τραμπούκοι, δολοφόνοι», που θα ζήλευε και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

«Οπως φάνηκε, στον πρόεδρο του ΕΚΧ και στην πλειοψηφία του ανατέθηκε ρόλος "ξεπλύματος" της βρωμιάς της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ. Για να βγάλεις όμως εις πέρας τέτοιες υποθέσεις σημαίνει ότι έχεις και αντίστοιχες στο ενεργητικό σου...», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει, στο Εργατικό Κέντρο υπάρχουν «στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές και προϊστάμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους, ως πρόεδροι σωματείων, μέλη ΔΣ, αντιπρόσωποι στο ΕΚΧ», ενώ εκλέγονται αντιπρόσωποι «από Σωματεία με λιγότερα από 10 μέλη». Πρόσφατα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου κατήγγειλε την ίδρυση από το ΕΚΧ διασπαστικού εργοδοτικού σωματείου, στο ΔΣ του οποίου βρίσκονται «διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης "My Market"». Αλλη μια ενδιαφέρουσα πλευρά για τις σχέσεις της πλειοψηφίας του ΕΚΧ με τις επιχειρήσεις είναι η χορηγία που δέχθηκαν από εταιρεία («ΝΗΡΕΑΣ») για τη μελέτη της θερμομόνωσης του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για Συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες(22/5/2019)
Συνεχίζεται ο κατήφορος της πλειοψηφίας της διοίκησης(21/5/2019)
Μεθοδεύεται συνέδριο - εξπρές παρακάμπτοντας τον έλεγχο των ενστάσεων(4/5/2019)
Επιδιώκει αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων για να προχωρήσει τις αθλιότητές της(11/4/2019)
Επιχειρεί να εμποδίσει και να υπονομεύσει την οργάνωση της απεργίας(26/10/2018)
Απέκλεισαν τους αντιπροσώπους του(2/4/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org