Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση πετά στο δρόμο πρόσφυγες

Την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις ΜΚΟ καλούν τους εργαζόμενους «να σταθούν απέναντι στην ανήθικη απόφαση των εξώσεων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υπατης Αρμοστείας και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε προβλεπόμενη διαδικασία». Παράλληλα, καλούν στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα, αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η κυβέρνηση, υλοποιώντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ, υποχρεώνει πρόσφυγες που διαμένουν σε καταλύματα που έχουν διατεθεί μέσω προγραμμάτων στήριξης και στέγασης και οι οποία είχαν θετική απάντηση στο αίτημα ασύλου, να εγκαταλείψουν τα καταλύματα, με την ταυτόχρονη στέρηση του οικονομικού βοηθήματος που λάμβαναν, αντί συσσιτίου.

Η απόφαση έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία τις 31/3/19, οπότε και ξεκίνησαν οι εξώσεις. Η επίσημη επιστολή προς τους πρόσφυγες «τονίζει εκβιαστικά πως μόνο με την έγκαιρη αποχώρησή τους θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το οικονομικό βοήθημα που τους παρέχεται, για τρεις ακόμα μήνες (Απρίλης - Ιούνης), διαφορετικά θα το χάσουν και αυτό. Φυσικά, οι διοικήσεις των ΜΚΟ υποχρεώνουν τους εργαζόμενους των προγραμμάτων να αναλάβουν εκείνοι όλη τη διαδικασία της έξωσης».

Οπως υπενθυμίζει το σωματείο, «το πρόγραμμα στέγασης αναγνωρισμένων προσφύγων προβλέπει 6μηνη μόνο φιλοξενία σε διαμερίσματα και στη συνέχεια θα πρέπει να πάρουν το δρόμο της αναζήτησης των επιδομάτων πτωχοκομείου, με τα οποία η κυβέρνηση φιλοδωρεί και τον ντόπιο πληθυσμό (επίδομα στέγασης, προνοιακά επιδόματα κ.λπ.). Η παροχή του ασύλου από ευχή έγινε κατάρα για πρόσφυγες και μετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ