Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Ενισχυμένη η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών»

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» (ΑΣΥΜ) στο 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (6 - 7 Απρίλη), αυξάνοντας ψήφους και ποσοστό.

Οπως σημειώνει η ΑΣΥΜ, το συνέδριο «στιγματίστηκε από την επιδίωξη των εκπροσώπων της παράταξης EAΣ, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχιστεί η διαλυτική κατάσταση στην οποία είχαν οδηγήσει την Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό, απαιτώντας προκλητικά να επικυρωθούν αντιπρόσωποι από Κοινότητες που δεν ήταν καν μέλη της Ομοσπονδίας ή άλλες που είχαν προχωρήσει σε εκλογές με σειρά αντικαταστατικών ενεργειών. Ταυτόχρονα προσπάθησαν να αποκλείσουν μια σειρά από αντιπροσώπους που εξελέγησαν κανονικά στο συνέδριο από τις Κοινότητές τους και που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιπρόσωποι της ΑΣΥΜ». Οι μεθοδεύσεις αυτές «έπεσαν στο κενό», αναφέρει.

Μάλιστα, τονίζεται ότι την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, «καλούσε σε δήθεν "προοδευτικά μέτωπα κατά της ακροδεξιάς και της συντήρησης"» οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας «αποφάσισαν να μην κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο, αλλά να στηρίξουν ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής γνωστό υποστηρικτή της χούντας, με αποτέλεσμα να εκλέξει δύο αντιπροσώπους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας»!

Η ΑΣΥΜ, με ενισχυμένες τις δυνάμεις της, δεσμεύεται να «πρωτοστατήσει και το επόμενο διάστημα, με νέα ορμή στην οργάνωση και πάλη των μεταναστών για να μπουν στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, παλιών και νέων, μεταναστών που ζουν στη Σουηδία, όπως: Το χτύπημα των ΣΣΕ, η εκτόξευση της ελαστικής και εργολαβικής εργασίας, η έλλειψη φτηνής λαϊκής στέγης, η απαράδεκτη κατάσταση στην Υγεία και τα νοσοκομεία, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 69 χρόνια, οι περικοπές στην Παιδεία. Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους, με την ενεργή στήριξη του Αριστερού Κόμματος (αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους του ΚΕΑ)».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org