Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
«Φτάνει πια» με την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας

Τον εργασιακό μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο που κατέγραφε ανάπτυξη ακόμα και στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, οργανώνοντας σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., κινητοποίηση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα).

Το Συνδικάτο επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου, που «αποτελεί έναν από τους πιο πρόθυμους υποστηρικτές των επιχειρηματικών σχεδίων των μονοπωλίων του κλάδου».

Συνοψίζοντας την επίθεση της εργοδοσίας, το ΣΕΤΗΠ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Στον ΟΤΕ και στη "Wind" η εργοδοσία προχώρησε σε νέες "εθελούσιες" απολύσεις, με εκβιασμούς και εκφοβισμούς. Στην "Unify", στην "Info Quest" και σε μια σειρά εταιρειών πληροφορικής, γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν οι συμβάσεις από 8ωρες και σε 9ωρες. Στην "Teleperformance" το αίσχος των συνεχώς ανανεούμενων συμβάσεων διαιωνίζεται. Η ενοικιαζόμενη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 6ωρα και 4ωρα αυξάνονται διαρκώς, κυρίως στα τηλεφωνικά κέντρα ("Vodafone", "E-Value" κ.λπ.), ενώ προχωρά και η εργολαβοποίηση έργων των επιχειρήσεων. Στη "Forthnet" οι εργαζόμενοι είναι ξεκρέμαστοι μπροστά στις εξελίξεις».

Επιπλέον οι εργοδότες, που έχουν στη διάθεσή τους πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο, «είτε αρνούνται να ανανεώσουν ή να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας ("Wind", "Vodafone") είτε σε αυτές που υπογράφουν (π.χ. ΟΤΕ) πετσοκόβουν όλο και περισσότερο τους μισθούς και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ