Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι λαϊκές ανάγκες

Παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο το ψηφοδέλτιο για το δήμο Πέλλας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απρίλη η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Πέλλας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Ολυμπία Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Πέλλας, και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ομιλία της η Ολ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στη στάση και τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την περασμένη τετραετία, καταλήγοντας πως από την πλευρά του λαού του δήμου Πέλλας «υπάρχει αποδοχή και εμπιστοσύνη για τον αγώνα που κάνουμε». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων, υπογραμμίζοντας τη γνωστή πλέον τακτική των κομματικών υποψηφίων να φοράνε τον μανδύα του «ανεξάρτητου» στην προσπάθεια να απολέσουν το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών που στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του ως κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που αποτελούν το επίκεντρο των διεκδικήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανάμεσα σ' αυτές, κεντρική θέση κατέχουν οι αυξήσεις στους μισθούς και τα ανθρώπινα ωράρια, όπως και η στήριξη των ανέργων, με αξιοπρεπή κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας. Αναφέρθηκε επίσης στις διεκδικήσεις για όλες τις απαραίτητες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία και σε άλλους κρίσιμους τομείς, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των υποδομών. Στη στήριξη του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών και αγροτών. Σε προτάσεις για όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που λείπουν τώρα από τη Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπως αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, αλλά και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος, για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο. Σε έργα αγροτικής οδοποιίας και εγγείων βελτιώσεων αλλά και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου.

Υπογράμμισε τους σχεδιασμούς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που καθιστούν τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα κόμβο αντιθέσεων - αντιπαραθέσεων μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που φέρνουν πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής. Σχεδιασμοί στους οποίους συμφωνούν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια αλλά και υποψήφιοι που στηρίζονται από άλλα αστικά κόμματα, μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή.

Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας, και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ