Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Οδυνηρές οι συνέπειες από το πετσόκομμα των κρατικών δαπανών και παροχών

Σε εκδήλωση της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ μίλησαν η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Πρωτούλης

Τα μεγάλα προβλήματα, με τις τραγικές συνέπειες και τις ελλείψεις που βιώνουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, όπως και οι εργαζόμενοι στο χώρο από το πετσόκομμα του κρατικού προϋπολογισμού στην Ειδική Αγωγή και τις περικοπές των παροχών στις θεραπείες των ΑμεΑ, αναδείχτηκαν ξανά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της ΤΕ Πειραιά Αττικής του ΚΚΕ με θέμα: «Οι εξελίξεις στο χώρο της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, συζήτησαν με οικογένειες και εργαζόμενους από το χώρο της Ειδικής Αγωγής (ΕΑ).

Οι ανάγκες των παιδιών δεν χωρούν στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης και στο βάρβαρο σύστημα

«Οι λαϊκές οικογένειες "χρυσοπληρώνουν" τις ειδικές παιδαγωγικές υπηρεσίες, ενώ οι εργαζόμενοι στις δομές της ΕΑ και Εκπαίδευσης απασχολούνται κατά 70% με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η "γενναιοδωρία" της κυβέρνησης συνεχίζεται και το 2019 με νέο πετσόκομμα σε επιδόματα, θεραπείες, υπηρεσίες. Οι ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας δεν χωρούν στη "δίκαιη ανάπτυξη" της κυβέρνησης, των δήμων και των Περιφερειών, η οποία είναι απλόχερη με 4 δισ. στο ΝΑΤΟ, με 113 εκατομμύρια της Δούρου στην COSCO και του Μώραλη σε χώρους ανάπλασης και πρασίνου, όπου θα είναι και η αυλή των μεγάλων επιχειρήσεων», σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, υπενθυμίζοντας τα όσα, αποκαλυπτικά, προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για τους 2.500 δημότες με αναπηρία και 500 παιδιά με νοητική υστέρηση στον Πειραιά:


«"Δρομολογούμε", λέει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, "τις άμεσες δράσεις μηδενικού ή χαμηλού κόστους. Εθελοντικές ενώσεις και σωματεία. Δεν κοστίζει. Η διάθεση περισσότερων ωρών για ΑμεΑ στα κολυμβητήρια. Δεν κοστίζει. Η βοηθητική ράμπα στα Βοτσαλάκια για να μπει ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα κ.ά." Δεν λέει τίποτα για κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά ούτε ότι τα Βοτσαλάκια έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, υποθήκη για ιδιωτικοποίηση», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δ. Μανωλάκου.

«Θέλουμε και διεκδικούμε σχολείο για όλα τα παιδιά, που να μορφώνει. Το καπιταλιστικό βάρβαρο σύστημα όχι μόνο δεν καλύπτει αυτές τις βασικές ανάγκες, αλλά τις τσαλαπατά, συρρικνώνοντας συνεχώς πόρους. Εμείς αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Να γιατί χρειάζεται και στις εκλογές ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού. Να κάνουμε τη διαφορά για τη λαϊκή αντεπίθεση», υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, που σε άλλο σημείο της ομιλίας της αναφέρθηκε στην εικόνα απ' όσα συνέβαιναν ήδη έναν αιώνα πριν στη Σοβιετική Ενωση, με τη σοσιαλιστική κοινωνία να θέτει από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα τη φροντίδα και την εκπαίδευση των ανάπηρων παιδιών.

Να στηριχτεί αποφασιστικά το ΚΚΕ για να σπάσει η ομηρία των οικογενειών

«Μιλάμε για ένα σύστημα που θεωρεί τη ζωή "κόστος", ότι περισσεύουν άνθρωποι και τους πετάει "στα σκάρτα", ανοίγοντας τον Καιάδα», υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο Γ. Πρωτούλης, προσθέτοντας πως «έχουν αμολήσει τις ΜΚΟ, οι οποίες έχουν μπήξει τα νύχια τους για τα καλά και σ' αυτόν το χώρο κάνοντας πάρτι». Ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι μέσω ΕΣΠΑ δόθηκαν στην Περιφέρεια πάνω από 500 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» και από αυτά έφτασαν ψίχουλα στις λαϊκές οικογένειες, αφού τα περισσότερα πήγαν στους επιχειρηματικούς ομίλους, για γήπεδα των ΠΑΕ, για αναπλάσεις που παρήγγειλε το τουριστικό κεφάλαιο κ.ο.κ.

«Την ίδια ώρα, χιλιάδες οικογένειες κλείνονται σπίτια τους, βασανίζονται και γίνονται θύματα άγριας εκμετάλλευσης», υπογράμμισε και κάλεσε μπροστά στις εκλογές να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα, να δοθεί μια μεγάλη μάχη ώστε να σπάσει η ομηρία αυτών των οικογενειών. «Να στηριχθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Γιατί όταν εμείς αναδεικνύουμε ζητήματα, δεν υπολογίζουμε πόσους αφορά. Μπαίνουμε μπροστά ακόμη και όταν πρόκειται για ένα και μόνο παιδί. Γιατί αυτό το σύστημα, που περιθωριοποιεί μαζικά χιλιάδες ζωές, πρέπει να ανατραπεί».

Σε αδιέξοδο γονείς και εργαζόμενοι

«Εδώ και δυο βδομάδες, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πηγαινοερχόμαστε από το ένα κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο άλλο». «Μειώνουν τις θεραπείες. Κι άλλο. Πάλι... Οι οικογένειες χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας για να σηκωθούν». «Ολοι οι γονείς έχουμε να αποζημιωθούμε για τις θεραπείες των παιδιών μας από τον Δεκέμβρη». «Για να πάρει το παιδί μου παράλληλη στήριξη στο σχολείο, έφτασε Δεκέμβρης». Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από όσα χαρακτηριστικά κατήγγειλαν οι οικογένειες των ΑμεΑ στη συζήτηση.

Οσο για τους εργαζόμενους - μισθωτούς επιστήμονες στο χώρο; Αναφέρθηκαν στα όσα ζουν, στη δουλειά με πάσης φύσεως εργασιακή σχέση, χωρίς κλαδική ΣΣΕ, με λειψά δικαιώματα, ανοχύρωτοι απέναντι στους εργοδότες και τις ορέξεις τους, τρέχουν «από Κέντρο σε Κέντρο για ψίχουλα. (...) Είμαστε αντιμέτωποι με επιστημονικά και ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν όταν η θεραπεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα και το κέρδος μπαίνει στη μέση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ