Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Το μόνο υπαρκτό δίλημμα είναι αν θα ηττηθεί αυτή η πολιτική ή όχι

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε στις 4 Απρίλη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον Ν. Σοφιανό συνόδευσε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος. Επίσης μαζί τους ήταν οι χορωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Σαμαρτζής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και Νεκτάριος Σαμαρτζής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους «πίσω από τα φώτα» της σκηνής. Επισκέφθηκε τις διοικητικές υπηρεσίες, τα τμήματα των μηχανικών σκηνής, τους ηλεκτρολόγους, τα ραπτικά συνεργεία και το ενδυματολογικό, τα κατασκευαστικά ειδών φροντιστηρίου. Επισκέφθηκε ακόμα τις αίθουσες πρόβας του μπαλέτου και της χορωδίας, καθώς και τους χώρους σκηνής και τα παρασκήνια. Μάλιστα, στα παρασκήνια είχε την τύχη να παρακολουθήσει στιγμιότυπα από την πρόβα για την όπερα «Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ», του Ντ. Σοστακόβιτς, που πρόκειται να ανέβει στη Λυρική το Μάη.

«Το ΚΚΕ αποτελεί εξαίρεση σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο αλλάζει χρώματα και φορεσιές με μετακινήσεις και σουλάτσα», ανέφερε ο Ν. Σοφιανός μιλώντας στους μουσικούς της ορχήστρας της ΕΛΣ, μετά την ολοκλήρωση της πρόβας τους.

Μπροστά στις εκλογές του Μάη, σημείωσε, το ΚΚΕ «δεν δίνει μια αναμέτρηση με γεωγραφικά όρια. Σε όλη τη χώρα έχουμε μία πολιτική. Αυτή η πολιτική μάς δίνει την ικανότητα, από θέση συνέπειας και αγωνιστικότητας, να είμαστε αντιπολίτευση σε δήμους και Περιφέρειες σε μια κεντρική διοίκηση που έχει θεσμοθετήσει τη βαριά φορολογία, την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, το νταραβέρι με τους επιχειρηματίες, συμπράττοντας και σκορπώντας εκατομμύρια που δεν αφήνουν υποδομές στην πόλη». Εφερε ως παράδειγμα το δήμο της Αθήνας, όπου η φορομπηξία είναι το Α και το Ω, όπως και η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, η κάλυψη κενών με αναλώσιμους εργαζόμενους.

Επισήμανε ότι το μόνο πραγματικό και υπαρκτό δίλημμα «είναι αν θα ηττηθεί αυτή η πολιτική, αν θα μπει φραγμός στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής που είναι στην τρίτη θέση, αν θα δοθεί μήνυμα ότι το θέμα δεν είναι αυτοί που κυβερνούν για να υλοποιήσουν μνημόνια αν θα σχηματίσουν κυβέρνηση με μπαλαντέρ τον Καμμένο ή το ΚΙΝΑΛ ή με διάφορους πρόθυμους. Το ζητούμενο είναι πώς ο λαός μας, αξιοποιώντας την πείρα του, θα δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος το οποίο θα μπορεί να συγκρουστεί με αυτήν την πολιτική, θα μπορεί να αποτρέψει μέτρα, να πάρει ανάσες».

  • Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Ν. Σοφιανός είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΛΣ, Βασίλη Καραμητσάνη, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζει τους αγώνες των χορευτών του μπαλέτου της Λυρικής(2020-11-25 00:00:00.0)
Ανοιχτή πρόβα για τη «Λίμνη των κύκνων»(2018-09-27 00:00:00.0)
Ακρόαση στη Λυρική για πιανίστα(2015-08-13 00:00:00.0)
«Λάμψη» επί σκηνής... αγωνία για το μέλλον στα παρασκήνια(2013-10-06 00:00:00.0)
Επικοινωνιακά «κόλπα» στην ΕΛΣ(2012-12-15 00:00:00.0)
Λυρική "Αντριάνα Λεκουβρέρ"(1998-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ