Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδήλωση και πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο

«Το Πολυτεχνείο δείχνει το δρόμο. Μας θέλει ανυπόταχτους». Αυτό διακηρύσσουν οι φοιτητές, οι μαθητές και όλος ο λαός της Θεσσαλονίκης που ετοιμάζεται να συμμετέχει μαζικά στο φετινό αγωνιστικό γιορτασμό της 28ης επετείου από την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του '73. Η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το χώρο του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Χημείου, προκειμένου να συμμετέχουν συγκροτημένα στη μεγάλη διαδήλωση.

Την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 16 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, οι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Τις εκδηλώσεις γιορτασμού του Πολυτεχνείου διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αγωνιστών '67-'74 και η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ.

Αποφάσεις συμμετοχής κάτω από το πλαίσιο της ΦΕΑΠΘ, μέχρι στιγμής έχουν πάρει 12 φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες συνελεύσεων και συνεδριάσεων και σε άλλους συλλόγους.

Οι φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Ιατρικής, Εικαστικού, Δασολογίας, Φυσικού, Γερμανικού, Οικονομικού, Γεωπονίας, Κτηνιατρικής, Πολιτικού Νομικής, Ψυχολογικού, δηλώνουν με σαφήνεια πως τα συνθήματα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», «Λαϊκή κυριαρχία», «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ», βρίσκουν τη συνέχειά τους στη λαϊκή συσπείρωση και δράση, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις συνέπειές του, στην πάλη για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας.

Διευκρινίζουν πως η ανώτατη εκπαίδευση δεν έχει μείνει έξω από το χορό της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης και ΕΕ, αντίθετα μάλιστα δρομολογείται η διάλυσή της. Και προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης, για παιδεία και επιστήμη για τα συμφέροντα λαού και νεολαίας, για πτυχία με αξία και όχι κουρελόχαρτα.

«Σήμερα πρέπει να βροντοφωνάξουμε και ν' αγωνιστούμε για την καταδίκη του άδικου πολέμου, το σταμάτημα των βομβαρδισμών, την απεμπλοκή της χώρας, για να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος εκτός συνόρων. Να αγωνιστούμε ενάντια στις δαπάνες του πολέμου, που συρρικνώνουν τις κοινωνικές, ενάντια στη φαλκίδευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών», αναφέρουν στις αποφάσεις τους.

  • Αντιπολεμικό συλλαλητήριο με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνουν την Παρασκευή 16 Νοέμβρη η Επιτροπή Ειρήνης Βέροιας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο πάρκο Εληάς.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ