Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δεύτερος εργάτης νεκρός μέσα σε 5 μέρες!

Ενας ακόμα εργάτης στη Λάρισα - ο δεύτερος μέσα σε 5 μέρες - έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς, πέφτοντας θύμα της εργοδοτικής κερδοσκοπίας.

Το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» έγινε τη Δευτέρα 1/4, στις 2 μ.μ., σε έργα ασφαλτόστρωσης στο δρόμο Γυρτώνης - Μακρυχωρίου έξω από την πόλη της Λάρισας. Ο άτυχος εργαζόμενος, 52 ετών, αλλοδαπός στην καταγωγή, παρασύρθηκε από φορτηγό που κινούνταν στο δρόμο, τραυματίστηκε θανάσιμα και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο έχασε τη ζωή του στις 27/3 ένας 59χρονος εργάτης με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ενώ δούλευε βράδυ ως εργοδηγός σε κατασκευαστική εταιρεία, σε έργα σύνδεσης του αγωγού φυσικού αερίου με επιχείρηση, στο δρόμο Λάρισας - Συκουρίου, παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την εταιρεία, που, όπως τονίζει, «δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» και επισημαίνει: «Κανείς δεν μπορεί να μιλά για την κακιά την ώρα ή ακόμη χειρότερα να ρίχνει ευθύνες στο συνάδελφο. Πρόκειται καθαρά για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, που προστίθεται στη μεγάλη λίστα θυσιών της εργατικής τάξης και συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, που η εργοδοσία δεν λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους».

Το Συνδικάτο απαιτεί μεταξύ άλλων: Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία και σε κάθε χώρο δουλειάς. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας. Να μη χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ