Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δεν θα περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων

Εξαιρέθηκε συνταξιούχος που συμμετείχε παράτυπα στην απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικαλιστών στη Ρόδο ενάντια στις μεθοδεύσεις της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για ένα «συνέδριο» - παρωδία και καταγγέλλοντας τις συκοφαντίες που ακολούθησαν από μια σειρά επιτελεία σε μια προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο, η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ τονίζει: «Παρόμοιες καταστάσεις εξάλλου ζούμε και στο νησί μας με την εργοδοτική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας». Οπως υπενθυμίζει, «για την υπεράσπιση αυτής της ξεπουλημένης παρέας των εργατοπατέρων του ΕΚΚ, για την υπεράσπιση ουσιαστικά της μεγαλοεργοδοσίας και των συμφερόντων της, κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός από τον δήμο Κέρκυρας, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, το ΚΙΝΑΛ, τον ΟΑΕΔ, τοπικά ΜΜΕ και άλλους».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «η βρώμα την οποία αναδίνουν με τις νοθείες και τα τερτίπια τους είναι τέτοια, που ακόμα και αστικοί θεσμοί, όπως αυτός της Δικαιοσύνης, δεν μπορούν να μην τη λάβουν υπόψη».

Να σημειωθεί ότι μετά από τη λήξη της θητείας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, στις 2 Απρίλη, το Πρωτοδικείο, με προσωρινή διαταγή που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, όρισε εννιαμελή διοίκηση, τα πέντε μέλη της οποίας προέρχονται από τη ΔΑΣ και τα υπόλοιπα τέσσερα από την παράταξη του απερχόμενου προέδρου.

Το δικαστήριο στην ουσία όρισε την προηγούμενη διοίκηση, κατά τη συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις πρακτική, με μια διαφορά: Εξαιρέθηκε συνταξιούχος που ήταν μέλος της απερχόμενης διοίκησης και ζητούνταν να συμπεριληφθεί και στην προσωρινή διοίκηση, παρά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι μετέχουν στις διαδικασίες των Εργατικών Κέντρων με συμβουλευτική μόνο ψήφο και δεν μπορούν να εκλέγονται στα όργανά τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι η παράταξη του απερχόμενου προέδρου δεν είχε συμπεριλάβει στην αίτησή της άλλο όνομα συνδικαλιστή, το δικαστήριο όρισε διοίκηση με πέντε μέλη από τη ΔΑΣ. Η προσωρινή διοίκηση αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στη βδομάδα που διανύουμε. Η προκήρυξη εκλογών θα γίνει μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που έχει οριστεί για τις 13 Μάη, και την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Στο μεταξύ, αναμένεται και η έκδοση της απόφασης μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για 19 νόθους και παράτυπα εκλεγμένους αντιπροσώπους, ενάντια στους οποίους είχαν προσφύγει συνδικαλιστές και σωματεία, με την προσωρινή διαταγή να τους δικαιώνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ