Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψηφοδέλτιο - κάλεσμα αγώνα για την «επόμενη μέρα»

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε εκδήλωση στην Πάτρα, που πραγματοποιήθηκε προχτές Τετάρτη, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 24 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νυν δήμαρχος Πάτρας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Σπαρτινός.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή και υποψήφιο περιφερειάρχη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Πελετίδης. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, του Χρήστου Γιαννόπουλου, του Δημήτρη Γεωργογιάννη, της Αλεξάνδρας Αλάφη - Ανδρικοπούλου και του Κλεάνθη Πρεβεδούρου.

Ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε στο χαιρετισμό του ανάμεσα σε άλλα: «Αγωνιστές από παντού, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε τα δίκια του λαού μας. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, γιατί γνωρίζουμε τι προβλήματα έχει ο λαός μας, συνολικά και παντού. Οι αιτίες που τα προκαλούν είναι ίδιες, τόσο στο δήμο, όσο και στην Περιφέρεια, επομένως χρειάζεται ενότητα σε μια κοινή κατεύθυνση αγώνα για να φέρουμε το αποτέλεσμα που είναι αναγκαίο για το λαό μας. Να σηκώσει το κεφάλι και να κερδίσει αυτά που δικαιούται. Πιστεύω ότι από αυτόν τον αγώνα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ενωμένη η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμο και Περιφέρεια, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και δεν είναι άλλη από την πολιτική που ασκούν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και όσοι τους ακολουθούν».

Ενα νήμα δένει την ΕΕ με τον κρατικό μηχανισμό και την Τοπική Διοίκηση

Ο Ν. Καραθανασόπουλος
Ο Ν. Καραθανασόπουλος
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στην πολιτική που εφαρμόζεται και διαπερνά το σύνολο όχι μόνο της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των δήμων και των Περιφερειών, αναδεικνύοντας ότι οι στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών που την αποτελούν υλοποιούνται τόσο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όσο και από τοπικές και περιφερειακές αρχές που τις εξειδικεύουν. «Να λοιπόν ένα νήμα το οποίο δένει όλο αυτό το πλέγμα του υπερκρατικού μηχανισμού της ΕΕ με τον κρατικό μηχανισμό και τους μηχανισμούς σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», υπογράμμισε.

Στάθηκε επίσης στη στάση των άλλων δυνάμεων της Περιφέρειας απέναντι στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης - ανάπτυξη και έργα από ποιον και για ποιον - αλλά και τη στάση τους απέναντι στα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Αναφέρθηκε και στο πλαστό δίπολο που καλλιεργείται σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ «συντήρησης» και «προόδου», με στόχο να κρυφτεί η συμμαχία στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου.

Δεν συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις

Συνέχισε λέγοντας: «Αντίπαλος στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς είναι η δυναμική του λαϊκού παράγοντα, η λαϊκή παρέμβαση, και εδώ στην Πάτρα στις προηγούμενες εκλογές σπάσαμε έναν κρίκο της αλυσίδας τους, με το να αναδειχθεί στη δημοτική αρχή το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", και σπάσαμε αυτόν τον κρίκο όχι για να αποδεχθούμε και να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις, γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή της Πάτρας, αλλά και των υπόλοιπων 4 δήμων που η "Λαϊκή Συσπείρωση" πήρε την πλειοψηφία, είναι ότι η προσπάθεια που έγινε ήταν να μη συμμορφωθεί "προς τας υποδείξεις"... Από αυτήν την άποψη επιβεβαιώθηκε ότι εμείς, η "Λαϊκή Συσπείρωση", θέλουμε να αποδοθούμε σε λαϊκή αντιπολίτευση από οποιαδήποτε θέση...

Ο Κ. Πελετίδης
Ο Κ. Πελετίδης
Αντιπολιτεύτηκε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αντιπολιτεύτηκε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους. Αποτέλεσε δημοτική αρχή στήριγμα, αλλά και αποκούμπι ώστε από καλύτερες θέσεις οι εργαζόμενοι, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να παλέψουνε για τα δικαιώματά τους, έδωσε ανάσες με τη δράση της στα λαϊκά στρώματα, προσπαθεί με το έργο το οποίο κάνει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της λαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι σημαντικό αποτέλεσμα και από αυτήν την άποψη το έργο στην Πάτρα, το έργο της λαϊκής αντιπολίτευσης, έχει γίνει καρφί στο μάτι των άλλων, μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων. Πρέπει αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια να την κάνουμε πιο δυνατή, ακόμα πιο αποφασιστική και στο δήμο της Πάτρας ξεμπερδεύοντας, ακόμη και από την πρώτη Κυριακή, με επανεκλογή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του Κώστα Πελετίδη, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ισχυροποιώντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Συμπορευόμαστε με όλους αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να μην υποταχθούν

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης, ευρύτερων δυνάμεων με τις οποίες έχουμε συναντηθεί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και τους λέμε: Θέλουμε να συμπαραταχθείτε και να συσπειρωθείτε με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κρατώντας τις δικές σας αγωνίες, αλλά και τις επιμέρους απόψεις, αρκεί να συμφωνούμε στο κύριο: Στην ανάγκη ισχυροποίησης του μετώπου αντίστασης, στην ανάγκη να περάσει ο λαϊκός παράγοντας στην αντεπίθεση (...) Θέλουμε να δυναμώσει το μέτωπο αντίστασης που υπάρχει στους αγώνες των εργαζομένων, στην πόλη της Πάτρας, αλλά και συνολικά στην Περιφέρειά μας. Αγώνες που οδήγησαν στην αλλαγή συσχετισμού στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προς όφελος των ταξικών δυνάμεων...».

«Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο στη βάση της λαϊκής αντιπολίτευσης και της αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους, σε τελική ανάλυση απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Συμπορευόμαστε με όλους αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να μην υποταχθούν, με αυτούς που επιλέγουν με την καρδιά και τη συνείδησή τους και όχι με βάση το ατομικό τους συμφέρον...».

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

1. Αγγελακοπούλου Αναστασία: Απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας.

2. Αγγελοπούλου Αναστασία: Απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

3. Αλάφη - Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα: Αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΣ της ΚΝΕ.

4. Αραβαντινός Φώτης: Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

5. Γεωργογιάννης Δημήτρης: Εν ενεργεία αστυνομικός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Λεύκας Πατρών.

6. Γιαννόπουλος Χρήστος: Δημοτικός υπάλληλος, υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας, δάσκαλος χορού σε πολιτιστικούς συλλόγους της Περιφέρειας. Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού.

7. Δακορώνιας Βασίλης: Φαρμακοποιός. Μέλος του αθλητικού συλλόγου «Αθηνόδωρος Αιγιεύς».

8. Δραγώτης Κωνσταντίνος: Χειρουργός, διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας», αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Αχαΐας, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΓΝΠ. Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, του δήμου Πατρέων.

9. Ζαπάντη Αλεξάνδρα: Αγρότισσα, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας». Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου του θεατρικού εργαστηρίου Αιγείρας.

10. Κονδάκη Χριστίνα: Συνταξιούχος, πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.

11. Κοτσιλιάνος Κωνσταντίνος: Εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού Ηλείας, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

12. Κουνάβης Χάρης: Αυτοαπασχολούμενος, τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών.

13. Μπίστιχα Ασπασία: Εργαζόμενη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Καραμανδανείου.

14. Μπουρδανιώτης Σπύρος: Δικηγόρος.

15. Ντάσιος Αντώνης: Φυσικοθεραπευτής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ Ρίου.

16. Ξιούρας Κωνσταντίνος: Δημοτικός υπάλληλος, εργοδηγός, εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριότητας του Δήμου Πάτρας. Εκλεγμένος στην ΠΟΕ - ΟΤΑ.

17. Πατρινού Βασιλική (Βάνα): Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χειρουργός - διευθύντρια ΕΣΥ στη Ν.Μ. Μεσολογγίου, συνεργάτης ιατρός στο ΕΚΑΒ Πατρών, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΑΑ) .

18. Πρεβεδούρος Κλεάνθης: Εργοδηγός ΔΕ στη ΔΕΥΑ Πάτρας, ταμίας του ΔΣ εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ.

19. Συμεωνίδης Γρηγόρης: Αντισμήναρχος (Ι) εν αποστρατεία, μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ, του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Δήμου Πάτρας και μέλος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Πατρέων.

20. Τερζής Στάθης: Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Ρίου και εκπρόσωπος ιατρών στο ΔΣ του ΠΓΝΠ Ρίου. Εχει διατελέσει πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Αχαΐας.

21. Τζαμαλούκα Παναγιώτα (Τέτη): Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Σκαγιοπουλείου.

22. Τηλιγάδης Κωνσταντίνος: Αρτοποιός, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Β΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

23. Τσαπάρας Γιώργος: Συνταξιούχος οικοδόμος, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Πάτρας, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Πάτρας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ.

24. Τσεπελίκας Χρήστος: Οικοδόμος, συνδικαλιστής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ