Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Σε εκδήλωση της ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή Αθηνών μίλησε χτες βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Νομική, στο κατάμεστο - από νέους σπουδαστές της Νομικής, καθηγητές, αλλά και εργαζόμενους στο νομικό χώρο - αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου, και είχε θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ στον αντίποδα της αντιδραστικής πολιτικής στη Δικαιοσύνη - Το παράδειγμα της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Κατερίνα Γεράκη, Γραμματέας της ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής, η οποία σημείωσε ότι οι εξελίξεις στη Δικαιοσύνη και οι θέσεις του ΚΚΕ είναι κριτήριο ψήφου, υπογραμμίζουν την ανάγκη ευρύτερης συσπείρωσης γύρω απ' την πολιτική του.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ. Σταθόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνταξιούχος εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων, ενώ παρεμβάσεις έκαναν: Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Αντ. Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Για τη νομοθεσία της ΕΕ ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Για το Σύνταγμα και το Δίκαιο στο σοσιαλισμό ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, δικηγόρος. Παρέμβαση έκανε μπροστά στις φοιτητικές εκλογές εκ μέρους της ΚΝΕ η Ελλη Σταυροπούλου, Γραμματέας της ΤΟ ΝΟΠΕ της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Τούσσας και ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλη της ΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Λιάνα Κανέλλη. Ακόμα, μεταξύ άλλων η Αργυρώ Χουδετσανάκη, συνταξιούχος εισαγγελέας Εφετών, και η Ευθυμία Κοτορλού, συνταξιούχος εφέτης δικαστής πολιτικών δικαστηρίων, ο Αγ. Παπανεοφύτου, καθηγητής πανεπιστημίου, ο ηθοποιός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο της Αθήνας Δ. Τζουμάκης, ο Κ. Παπασωτηρίου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ