Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Η καλή απόδοση των Ελλήνων αθλητών στο Ατομικό Πρωτάθλημα Ευρώπης συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Ο Στ. Χαλκιάς συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 11 γύρους, ο Στ. Κούρκουλος 6β., οι Ανδ. Κελίρης, Κ. Μεγαλιός και Γ. Καλογερής από 5,5 β. και ο Ευγ. Ιωαννίδης 5 β. Λίγο πιο πίσω με 4,5 β. τερμάτισε ο Γ. Μήτσης, ο οποίος, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, σημείωσε κάποια πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
  • Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2019 αναδείχθηκε ο Ρώσος Βλαντισλάβ Αρτέμιεβ με 8,5 β., σε ισοβαθμία με τον Σουηδό Νιλς Γκραντέλιους, που ήρθε δεύτερος μετά την άρση των ισοβαθμιών. Στην 3η θέση με 8 β. βρέθηκε ο Πολωνός Κάσπερ Πιόρουν, πολύ γνωστός σε όσους ασχολούνται με το καλλιτεχνικό σκάκι. Πρώτη γυναίκα η Ρωσίδα Αλεξάντρα Γκοριάτσκινα με 6,5 β.
  • Στο Πρωτάθλημα Αμερικής, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, ο Χ. Νακαμούρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πέμπτη φορά, αφήνοντας πίσω του εξίσου «ηχηρά» ονόματα, όπως οι Φ. Καρουάνα, Λ. Ντομίνγκεζ (πλέον αγωνίζεται με τη σημαία των ΗΠΑ), Γ. Σο και Σ. Σάνκλαντ. Το αστέρι όμως της διοργάνωσης ήταν αναμφίβολα η 17χρονη Τζένιφερ Γιου, που βγήκε πρώτη στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών, έχοντας 2,5 βαθμούς παραπάνω από την επόμενη στην κατάταξη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ