Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Κήρυξη αρχαιολογικών χώρων με επιστημονικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένη από τα επενδυτικά σχέδια

Σε ανακοίνωση για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου τμημάτων του Πειραιά από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά αναφέρει:

«Η απόφαση του ΚΑΣ για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του 1ου, του 2ου και τμήματος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε σχέση με το ότι η κήρυξη αρχαιολογικών χώρων θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, με τις ευθύνες να βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές, ενώ παράλληλα η όποια διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί με τα απαραίτητα επιστημονικά κριτήρια, αποσυνδεδεμένη από τα επενδυτικά σχέδια στον Πειραιά με επίκεντρο το λιμάνι και αλλού.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την 1/4/2019, επιχειρήθηκε για άλλη μια φορά να προωθηθεί μια εικόνα σύμπνοιας όλων των πολιτικών δυνάμεων και των εργοδοτικών φορέων "για το καλό του Πειραιά". Η πραγματική τους ανησυχία είναι όχι η προστασία και ανάδειξη της αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας των μνημείων, αλλά να μην μπουν εμπόδια σε επενδυτικά σχέδια τα οποία θα δώσουν νέο πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες του Πειραιά θα συνεχίζουν να στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου.

Για το λόγο αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" διαχώρισαν τη θέση τους και τόνισαν ότι το έργο των ειδικών επιστημόνων πρέπει να συνεχιστεί ανεμπόδιστα και να αποσυνδεθεί από τα όποια επενδυτικά σχέδια.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, των εργοδοτικών ενώσεων και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων είναι βαθιά αντιλαϊκή. Το αποδεικνύει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος του δήμου Πειραιά 2019 - 2023 από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, που προβλέπει νέα βάρη ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ από ανταποδοτικά τέλη στους δημότες, ενώ μειώνεται η επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό κατά 15 εκατ. ευρώ. Το αποδεικνύει η ψήφιση των αναπλάσεων που προβλέπει το πρόγραμμα της ΟΧΕ (σ.σ. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) για έργα βιτρίνας, που σχετίζονται με τα επιχειρηματικά σχέδια στο παραλιακό μέτωπο, ενώ οι υπόλοιπες γειτονιές του Πειραιά μαραζώνουν από τη φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" υπερασπίζεται την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και άλλων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, παλιότερης ή νεότερης, και την αξιοποίησή της προς όφελος του λαού και της νεολαίας, μακριά από κάθε εμπορευματοποίηση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παντού. Για να είναι ισχυρή η φωνή του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ