Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση για τα ναρκωτικά

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά - ένα κοινωνικό φαινόμενο που οι διαστάσεις του στις μέρες μας το αναγορεύουν σε ένα από τα πιο σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας» διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Δεκάδες εργαζόμενοι από πολλούς χώρους εργασίας του κλάδου αλλά και φοιτητές από το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, ενώ στην έναρξή της αναδείχθηκαν οι κοινωνικές αιτίες και επιπτώσεις του προβλήματος.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Μαρίνα Τσίγκα - Σαραντέα, πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΥΝ, η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το εργατικό κίνημα μαζί με τους μαζικούς φορείς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αποκρουστεί όλη η επιχειρηματολογία της ναρκω-κουλτούρας που προωθεί σε συνέχεια όλων των προηγούμενων και η σημερινή κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν πολλοί εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς και φοιτητές, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον έθεσαν τα ερωτήματά τους, τα οποία και δεν είχαν... τελειωμό, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους με τον πιο ζωντανό τρόπο.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θ. Φωτόπουλος, τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή όλα τα αστικά κόμματα, συνειδητά, θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν. Καλούμε τους γονείς, την εργατική - λαϊκή οικογένεια, τους νέους ανθρώπους, να ασχοληθούν και με το θέμα των ναρκωτικών, πιο έντονα, πιο καθοριστικά, πιο αποφασιστικά. Η μόνη διέξοδος είναι ένα πλατύ και ισχυρό εργατικό κίνημα, που σε συνεργασία με τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος θα παλεύει για την ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στη χρήση ουσιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ