Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φτάνει πια!

Με σημαντική παρακαταθήκη και τη χτεσινή πετυχημένη κινητοποίηση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικαλιστών στη Ρόδο, η οποία απέτρεψε την προσπάθεια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει «συνέδριο» - παρωδία, με μπράβους, νόθους και εργοδότες, αυτό που προέχει τώρα είναι το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» να ακούγεται όλο και πιο δυνατά από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το περιεχόμενο και η σημασία αυτής της ελπιδοφόρας μάχης πρέπει από σήμερα κιόλας, ακόμα πιο αποφασιστικά, να φτάσουν παντού: Με περιοδείες, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, με κάθε πρόσφορη πρωτοβουλία, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, να συζητήσουν για τις εξελίξεις και για τη συνέχεια, να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν θέση, ενισχύοντας τα σωματεία και την ταξική γραμμή πάλης.

Η χτεσινή αποφασιστική κινητοποίηση στη Ρόδο ακύρωσε τη μεθόδευση των εργατοπατέρων να στήσουν στη ζούλα, κεκλεισμένων των θυρών, μια σικέ κάλπη, με νόθους και εργοδότες και με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, για την ενίσχυση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων δηλαδή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του μέσα στα συνδικάτα.

Οι εργατοπατέρες «φύτεψαν» ένα μάτσο μπράβους στο χώρο του συνεδρίου για να απειλούν και να παρεμποδίζουν εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Επιχείρησαν να φτιάξουν ένα κτίριο - φρούριο σφραγισμένο από παντού. Εριξαν απαγορευτικό στα Μέσα Ενημέρωσης, απέκλεισαν την παρουσία δημοσιογράφων, για να πέσει βαθύ σκοτάδι στις βρωμοδουλειές τους...

Για μια ακόμα φορά, όμως, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απέδειξε ότι έχει και τη δύναμη και την πείρα για να αχρηστεύει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού! Ολα τα κόλπα και οι βρωμιές τους δεν στάθηκαν ικανό εμπόδιο στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ και σε δεκάδες εκλεγμένους συνδικαλιστές, να βροντοφωνάξουν μέσα στο χώρο του συνεδρίου: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!».

Εξίσου αποτυχημένη ήταν και η προπαγανδιστική προσπάθεια των εργατοπατέρων να κάνουν το μαύρο άσπρο, αξιοποιώντας τον γνωστό μηχανισμό, με επικεφαλής τον εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλο, παρά την προκλητική και εξόφθαλμη στήριξη που τους παρείχαν τα αστικά ΜΜΕ και βέβαια η κρατική ΕΡΤ.

Το μήνυμα που στέλνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα είναι ξεκάθαρο, διαρκές και αφορά κάθε εργαζόμενο: Δεν θα περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων και της εργοδοσίας για τη «νομιμοποίηση» των οργίων νοθείας! Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις για τη «νομιμοποίηση» της απροκάλυπτης παρουσίας της ίδιας της εργοδοσίας στα συνδικάτα!

Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κατανοητό από περισσότερους εργαζόμενους ότι χωρίς οργάνωση της πάλης και σύγκρουση δεν μπορεί να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οπως και το γεγονός ότι όσο περισσότερο πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που στηρίζουν αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, τόσο περισσότερο θα αχρηστεύονται στην πράξη οι μεθοδεύσεις και τα εμπόδια που βάζουν η εργοδοσία, το κράτος και οι άνθρωποί τους μέσα στα συνδικάτα.

Η σαπίλα και ο εκφυλισμός τους ξεσκεπάζονται όλο και πιο πλατιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν διαφωνίες με το ΠΑΜΕ, διαφοροποιούνται από αυτές τις μεθοδεύσεις, παίρνουν αποστάσεις ή και τις καταδικάζουν ανοιχτά.

Για τις ταξικές δυνάμεις, από σήμερα η μάχη συνεχίζεται, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στους εργαζόμενους το κύμα καταδίκης των εργατοπατέρων. Για να συνειδητοποιούνται ακόμα πιο πλατιά η αναγκαιότητα και ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org