Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Η νεολαία θα πει το πιο δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ που είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ

Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλου

Φίλες και φίλοι,

Υπάρχει ένα ερώτημα: Μπορούν οι νέοι και οι νέες στις επερχόμενες εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές να κάνουν κάτι που μετράει πραγματικά;

Οι φοιτητές που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, που αγωνίζονται για να μπορούν να σπουδάζουν χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη...

Οι μαθητές που αντιπαλεύουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ένα σχολείο ακόμα πιο ακριβό εξεταστικό κέντρο...

Οι νέοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που θέλουν να δουλεύουν με ανθρώπινα ωράρια και να αμείβονται αξιοπρεπώς για τη δουλειά τους, μπορούν να κάνουν κάτι που θα μετρήσει, που θα έχει αποτέλεσμα:

Αυτό που θα έχει πραγματική αξία είναι να πάρουν θέση μάχης για τη ζωή τους οι νέοι και οι νέες, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες για δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική που μας στερεί δικαιώματα και φορτώνει τον λαό συνεχώς με νέα βάρη για να στηρίζονται τα κέρδη των λίγων.

Η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι εχθρική για τα δικαιώματα των νέων

Ηδη τα διάφορα επιτελεία του συστήματος και των κομμάτων του, της ΕΕ προσπαθούν να βρουν τη νεολαία, να πιάσουν τον παλμό της, να εκτιμήσουν τι στάση θα κρατήσει.

Τους απασχολεί πραγματικά και πρέπει να πάρουν καθαρή απάντηση: Η νεολαία θα πει το πιο δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, που είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ των πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, των μνημονίων διαρκείας.

Αξιοποιούν το γεγονός ότι η νεολαία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει χωρίς να έχει γνωρίσει κάτι άλλο, μαθαίνοντας ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι μονόδρομος. Επιδιώκουν την υποταγή της και τη στήριξη στην ΕΕ, γι' αυτό άλλωστε δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια σε προγράμματα που παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο στη νεολαία.

Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η καμπάνια της ΕΕ για τους νέους με σύνθημα «αυτήν τη φορά ψηφίζω». Τριγυρνούν σε σχολεία και σχολές και προσπαθούν να πείσουν τους νέους και τις νέες να διαμορφώσουν τη στάση τους στις ευρωεκλογές με τα κριτήρια της ΕΕ και του συστήματος και όχι με βάση την ίδια την πείρα τους, με βάση αυτά που ζουν, τα προβλήματα τα δικά τους και των οικογενειών τους, τους αγώνες τους, τις αγωνίες για το μέλλον τους.

Ενώ τα κόμματα της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και όλοι οι άλλοι έχουν στήσει πραγματική μάχη για το ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής της ΕΕ, ο πιο καλός φίλος των κορακιών των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Διαφημίζουν ως αξίες της ΕΕ την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την ισότητα. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε υπερψήφισή του, για να επιστρέψει η ΕΕ σε αυτές τις δήθεν ιδρυτικές της αξίες από τις οποίες υποτίθεται πως έχει εκτραπεί. Λες και την ΕΕ την ξεκίνησαν οι ανθρακωρύχοι και όχι οι μεγιστάνες του πλούτου...

Η ΕΕ, όμως, ήταν, είναι και θα είναι, για όσο υπάρχει, μια ένωση των καπιταλιστών, εχθρική για τα δικαιώματα των νέων.

Αλλάζει με τον τρόπο που αλλάζει και το σύστημα που υπηρετεί: Γίνεται πιο επιθετική στη ζωή των λαών για να προστατεύονται και να μεγαλώνουν τα κέρδη και τα προνόμια μιας χούφτας μονοπωλίων.

Ψηφίζουμε για τις δικές μας αξίες και ιδανικά

Το ζήτημα είναι να μετατρέψουμε το «αυτήν τη φορά ψηφίζω για τις αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ», όπως λένε, στο σύνθημα: Αυτήν τη φορά οι νέοι ψηφίζουν για τις δικές μας αξίες και ιδανικά, ψηφίζουν ΚΚΕ!

Για ελεύθερη πρόσβαση στη ζωή με δικαιώματα. Γιατί η «ελευθερία» της ΕΕ συνεπάγεται 16,6 εκατ. ανέργους, 4,1 εκατ. άστεγους, 113 εκατ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 10,2% των μαθητών που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο, μνημόνια διαρκείας και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για τη γνήσια, έμπρακτη αλληλεγγύη που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Ολοι για έναν κι ένας για όλους!». Προκαλώντας τη νοημοσύνη μας, η ΕΕ διαφημίζει σαν αξία της την «αλληλεγγύη».

Αυτοί που οργανώνουν πολέμους και επεμβάσεις, πραξικοπήματα και ξεριζώνουν μαζί με το ΝΑΤΟ τους λαούς από τις χώρες τους.

Αυτοί που με τις κυβερνήσεις, μαζί και την κυβέρνηση Τσίπρα, έχουν κάνει τη χώρα μας αποθήκη ψυχών, το Αιγαίο θάλασσα νεκρών και τα ελληνικά νησιά κολαστήρια προσφύγων.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για πραγματική δημοκρατία, όπου ο λαός και η νεολαία δεν θα είναι «θεατές», αλλά πρωταγωνιστές στη ζωή που μας αξίζει! Γιατί η «δημοκρατία» της ΕΕ είναι η δικτατορία των λίγων πάνω στις ζωές των πολλών, είναι τα ΟΧΙ που έγιναν ΝΑΙ σε μια νύχτα. Η «δημοκρατία» τους σημαίνει ηλεκτρονικό φακέλωμα, ένταση της καταστολής και της πολεμικής προετοιμασίας, ξέπλυμα και στήριξη φασιστικών - ναζιστικών δυνάμεων, ακόμα και ένοπλων.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για αληθινή ισότητα, χωρίς διαχωρισμούς με βάση την τσέπη μας! Γιατί η «ισότητα» της ΕΕ μπαίνει στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους». Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της θεωρούν «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής! Φτάνουν μέχρι και στο σημείο, σε πρόσφατη έκθεση της ΕΕ, να αναφέρουν τα εξής ανατριχιαστικά: «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία απ' ό,τι οι φτωχοί!».

Το μήνυμα να δοθεί και με ψήφο στην «Πανσπουδαστική ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές

Τα μέλη της ΚΝΕ τα ξέρετε. Μαζί αγωνίζεστε στις σχολές σας και μαζί πετύχατε αρκετές νίκες: Να πάρουν τη μετεγγραφή τους οι φοιτητές που τη δικαιούνταν, να μην πεταχτούν φοιτητές έξω από τις εστίες, να μπλοκαριστούν ερευνητικά προγράμματα στην υπηρεσία του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ, να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από τα πτυχία.

Οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που θα ψηφίσουν το ΚΚΕ, ξέρουν πού θα πάει η ψήφος τους. Ξέρουν ότι θα γίνει επιπλέον δύναμη για τις δικές τους διεκδικήσεις, γι' αυτά που είναι πραγματικά πρόοδος σήμερα:

Για πτυχίο που θα δίνει πρόσβαση χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις, στο επάγγελμα που ο καθένας έχει επιλέξει και δεν θα αποτελεί απλώς ένα ακόμα προσόν, όπως γίνεται σήμερα. Για δωρεάν σπουδές και όχι πανεπιστήμια με δίδακτρα και φοιτητές - πελάτες. Για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της πατέντας και της κατ' επιλογήν αξιοποίησης των επιστημονικών επιτευγμάτων σε όλους τους τομείς.

Η συλλογική διεκδίκηση όλων όσα έχει ανάγκη σήμερα η νεολαία για να ζήσει με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας, είναι η πραγματική απάντηση στην πολιτική της συντήρησης, στην πολιτική της ΕΕ, που την πάει τρένο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν από αυτόν η ΝΔ.

Αυτό το μήνυμα μπορούν να στείλουν οι φοιτητές και στις φοιτητικές εκλογές που είναι σε μια βδομάδα από τώρα, στις 10 Απρίλη. Αναδεικνύοντας την «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη σε πολύ περισσότερους Συλλόγους, με ανεβασμένα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα.

Δίνουμε μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη για να στηρίξουν και να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι φοιτητές στα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».

Για να έχουν Συλλόγους ζωντανούς, μαχητικούς, με πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα και όχι Συλλόγους φαντάσματα, όπως τους θέλουν αυτοί που διαλύουν το παρόν και το μέλλον των φοιτητών.

Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, κάνουμε ένα βήμα μπροστά, κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ