Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ απάντηση στην επίθεση διαρκείας κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης

Σε εκδήλωση παρουσίασης του μεγαλύτερου μέρους των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Το μεγαλύτερο μέρος των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του δήμου.

Εισηγητικά μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που για πρώτη φορά συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και πιο συγκεκριμένα από: Την Ελευθερία Γαϊτανίδου, καθαρίστρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρόεδρο του Σωματείου εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων. Τον Φίλιππο Μπαντή, αυτοαπασχολούμενο αρτοζαχαροπλάστη, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αρτοζαχαροπλαστών Ελλάδας και έως τώρα σύμβουλο στη Β' Δημοτική Κοινότητα, εκλεγμένο με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη. Τον Γιώργο Τσίντζιλη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, εκλεγμένο στον ΣΕΓΑΣ και μέλος του ΔΣ του ΓΣ Ηρακλής.

Τη συνέντευξη συντόνισε ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Ακης Σακισλόγου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει ότι ο λαός δεν δίνει «ελευθέρας» στην αντιλαϊκή πολιτική


Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια και την κουστωδία επιχειρηματιών που τον συνόδευσαν, τονίζοντας ότι κατέδειξε «τι οραματίζονται για τη Θεσσαλονίκη - "μητρόπολη", οικονομικό, πολιτικό κέντρο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, μαγνήτης αντιδράσεων από αντιπάλους τους (Ρωσία, Κίνα κ.λπ.). Για τους επιχειρηματίες σημαίνει νέες μπίζνες, φτηνότερα μεροκάματα, δηλαδή κι άλλα λουκέτα κι άλλη ανεργία, όπως και πριν την κρίση.

Αυτοί είναι οι κερδισμένοι, χαμένος και σε κίνδυνο θα είναι ο λαός.

"Ηγέτες" σ' αυτήν τη γραμμή, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, επιδιώκουν να αναδείξουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτήν την ντροπή ο λαός να την αφήσει στις πλάτες των "προθύμων", ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δήθεν "αντάρτες" τους».

Τόνισε επίσης ότι «καθημερινότητα της πόλης είναι και οι τσακισμένοι μισθοί και συντάξεις, η φορολεηλασία του λαού για να φοροαπαλλάσσονται οι "μεγάλοι", η ανασφάλεια της εργασιακής ζούγκλας, η απαράδεκτη Υγεία και Παιδεία, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί που ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την κατάργηση της όποιας προστασίας.

Καθημερινότητα της πόλης είναι και η μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του νερού, των αστικών συγκοινωνιών, η παράδοση ΔΕΘ, παραλίας, στάθμευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και εδώ ταυτίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Απλά οι υποψήφιοί τους "παίζουν" με την ονομασία της ιδιωτικοποίησης: Εργολάβοι λέει η ΝΔ, δήμοι, ΚΟΙΝΣΕΠ και μετά εργολάβοι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, τονίζοντας: «Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ σημαίνει ότι ο λαός δεν δίνει "ελευθέρας" σε όλους αυτούς να φέρουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Μπλόκο στην παράδοση της πόλης και των λειτουργιών της. Μείωση τοπικών φόρων, τελών, χαρατσιών, ανταποδοτικότητας. Ελεύθεροι χώροι για σχολεία, αθλητισμό, πολιτισμό, όχι για ναρκωτικά.

Σημαίνει ανάσες για τον λαό, ανάχωμα στην επίθεση διαρκείας κεφαλαίου, ΕΕ, κυβέρνησης.

Σημαίνει πραγματική απάντηση στην ακροδεξιά και τον φασισμό που τροφοδοτούνται από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τους εξυπηρετούν για να εγκλωβίσουν το λαό στην ίδια πολιτική. Και γι' αυτό ο δήθεν "διώκτης" τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο συγκυβέρνησε με ακροδεξιούς, αλλά ετοιμάζει αλλαγές για να πέσουν στα "μαλακά" οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι».

Ενώνουμε τη φωνή μας με το ΚΚΕ

Η Ελευθερία Γαϊτανίδου μετέφερε την εμπειρία του εργασιακού μεσαίωνα που επέφεραν οι εργολάβοι στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και ανέδειξε την ταύτιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο εργολάβων στις υπηρεσίες των δήμων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», γιατί, όπως είπε, «λέει την αλήθεια και βρέθηκε σε όλες τις αγωνίες και τους αγώνες μας δίπλα μας, ενώ όλοι οι άλλοι μας κυνηγούσαν προστατεύοντας τους εργολάβους».

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Μπαντής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, που τσακίζονται κάτω από την άγρια φορολογία κεντρικής και τοπικής διοίκησης, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν το Β' Διαμέρισμα, με τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης. Οπως είπε, «αποφάσισα να ενώσω τη δική μου φωνή με τη δυνατή φωνή της "Λαϊκής Συσπείρωσης", γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι κοντά στους απλούς ανθρώπους, κοντά στους εργαζόμενους, κοντά στο λαό και θα μου επιτρέψει κι εμένα να λειτουργήσω όπως πραγματικά θέλω, για τη βελτίωση της ζωής του λαού της περιοχής».

Τέλος, ο Γιώργος Τσίντζιλης ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε ελεύθερους χώρους, σε υποδομές πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι πολιτική επιλογή η εγκατάλειψη αυτή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org