Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρώην χρυσαυγίτη είχε στο «αντιφασιστικό» ψηφοδέλτιό του ο ΣΥΡΙΖΑ

Αριστερά ο πρώην χρυσαυγίτης που πέρασε και από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αριστερά ο πρώην χρυσαυγίτης που πέρασε και από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη βρήκε στέγη ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα! Παρότι μετά το σάλο που προκλήθηκε ο εν λόγω αποπέμφθηκε, πρόκειται για επιλογή που γεννά πολλά ερωτήματα και για άλλη μια φορά κάνει θρύψαλα τις αντιφασιστικές παρόλες του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν είναι το μοναδικό περιστατικό ξεπλύματος της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Νωπές στη μνήμη είναι οι κοινές εμφανίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιούς και υπόδικους φασίστες στις παρελάσεις, η ξενάγηση των χρυσαυγιτών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη χωματερή της Φυλής, το χτύπημα αντιφασιστικών διαδηλώσεων από την αστυνομία σε Καλλιθέα και Φυλή.

Πιο συγκεκριμένα για την περίπτωση της Μυτιλήνης, ανάμεσα στους υποψηφίους που ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο ήταν και ο Δημήτρης Κόρακας, ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα, γνωστός από τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις της φασιστοσυμμορίας και από τη δράση του μέσα απ' αυτή. Η επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ τον απέκλεισε μόνο μετά από δεκάδες σχόλια και δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, κάνοντας μάλιστα και δήλωση άγνοιας για το «πρόσφατο παρελθόν» του συγκεκριμένου, που - όπως είπε - τελικά διαπιστώθηκε ότι ...«δεν συνάδει με τις αξίες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομως τα ερωτήματα παραμένουν: Πώς γίνεται ένα γνωστό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, από την οποία φέρεται να αποχώρησε πρόσφατα, να βρήκε χώρο στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου; Πώς εξηγείται ότι, ενώ κυκλοφορούν φωτογραφίες του να μιλάει με πάθος σε φασιστοσυνάξεις της Χρυσής Αυγής, δίπλα σε σημαίες με τα αισχρά σύμβολά της, να μην είδαν ή να μην άκουσαν τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς εξηγείται ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει ολόκληρο... «προοδευτικό» μέτωπο, που υποτίθεται ότι θα «αναχαιτίσει το φασισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη», να μην έχει ιδέα για αυτούς που θα το αποτελούν, με αποτέλεσμα τελικά να μπαίνουν ακόμα και φασίστες στο ...«αντιφασιστικό μέτωπο»; Αλλωστε, με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο εμφανίζεται το βιογραφικό του ακροδεξιού αυτού στοιχείου, π.χ. σε μια δήλωση που είχε κάνει προσχωρώντας στην εθνικιστική οργάνωση «Εθνικό Μέτωπο» το 2013, όπου έλεγε: «Από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε εθνικιστική δράση, ενάντια στην προπαγάνδα της αριστεράς στα σχολεία και στα πανεπιστήμια...».

Κι αν για τον Δ. Κόρακα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη επιμένει να παριστάνει τον ανήξερο, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση άλλου υποψηφίου του, του Χρ. Κυπαρίσση, ο οποίος παραμένει στον κυβερνητικό συνδυασμό στο νησί. Ο εν λόγω πρόσφατα είχε φωτογραφηθεί με ...δόξα και τιμή μπροστά από τον τεράστιο σταυρό που τοποθετήθηκε στη θέση Απελή (Τζαμάκια), από γνωστούς ακροδεξιούς «προσφυγοκυνηγούς» που δρουν στο νησί, ως απάντηση στους «αλλόθρησκους», όπως λένε. Μάλιστα, ο γιγάντιος σταυρός που συγκίνησε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάστηκε στη γειτονική Χίο με πρωτοβουλία ομάδας φασιστοειδών, και με επικεφαλής γνωστό χρυσαυγίτη που δραστηριοποιείται στα νησιά του Αιγαίου. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που επικρότησαν την πρωτοβουλία αυτή, γράφοντας μάλιστα και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πνεύμα του τρίπτυχου «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια» και τονίζοντας ότι πρόκειται για θέσεις που συμβαδίζουν απόλυτα με την υποψηφιότητά του! Χαρακτηριστικό δε της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι από τη μία έχει τον συγκεκριμένο υποψήφιο στο συνδυασμό του και από την άλλη η υποψήφια δήμαρχος κατακεραυνώνει τοπικό στέλεχος της ΝΔ, επειδή παρευρέθηκε στον αγιασμό του σταυρού. Κατηγορεί μάλιστα τη ΝΔ ότι «σπέρνει το διχασμό προκειμένου να προσεταιριστεί τις ψήφους της ακροδεξιάς»... Με λίγα λόγια: Οι μεν (ΝΔ) ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, οι δε (ΣΥΡΙΖΑ) τον ξεπλένουν με κάθε ευκαιρία...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ