Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Στήνει «συμμαχία» εξαπάτησης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης της αποκαλούμενης «Προοδευτικής Συμμαχίας» το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας. Στο πάνελ της συνέντευξης, πέραν του γραμματέα του κόμματος, Π. Σκουρλέτη, συμμετείχαν και οι διάφοροι γυρολόγοι της σοσιαλδημοκρατίας που βρήκαν φιλοξενία στις γραμμές του ως «συνεργαζόμενοι» προσώρας, όπως ο Σπ. Δανέλλης, ο Αντ. Λιάκος κ.ά.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όσοι συνειδητοποιούμε την ανάγκη να πορευτούμε μαζί, με συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όσοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να υπάρχει απάντηση απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά», ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης, καταθέτοντας με το «καλημέρα» τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και την αγωνία τους για τη μακροημέρευση της ιμπεριαλιστικής ένωσης, και προσπερνώντας φυσικά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε νεοφιλελεύθερη πολιτική συγκυβερνώντας με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέσυρε από τα μπαούλα της προπαγάνδας επιχειρήματα περί του τρόπου λειτουργίας της ΕΕ, διαμαρτυρόμενος για «όργανα που αποφασίζουν χωρίς λογοδοσία, κεκλεισμένων των θυρών», όπως το Γιούρογκρουπ, και υπερασπιζόμενος εμμέσως την αυταπάτη ότι η ιμπεριαλιστική ένωση μπορεί τάχα να λειτουργεί ...δημοκρατικά, δίνοντας λόγο στους λαούς.

Στο διά ταύτα και εκ μέρους όλων υπέβαλε τα σέβη τους σ' αυτή την ΕΕ, δηλώνοντας πως «όλοι εμείς που συντονίζουμε τη δράση μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πορεία μας είναι αναπόσπαστη από την ευρωπαϊκή πορεία».

Ο Σπ. Δανέλλης, εφευρίσκοντας διαφορές στις πολιτικές των «συντηρητικών ευρωπαϊστών» από εκείνες των «προοδευτικών ευρωπαϊστών» και με «καημό» για την «απομάκρυνση των πολιτών» από την ΕΕ, πρότεινε ως λύση τη «θεσμική ανασυγκρότηση» της ΕΕ, για τον εγκλωβισμό των λαών στα προτάγματα του κεφαλαίου.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν οι επικρίσεις στο ΚΙΝΑΛ για την άρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ