Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η εκδήλωση - συγκέντρωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του

Στην Καισαριανή στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση - εκδήλωση που οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή, για τη συμπλήρωση 20 χρόνων μαχητικής, ζωντανής δράσης, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Με το σύνθημα «20 χρόνια ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε σταθερά ταξικά, για εργατικό κίνημα χειραφετημένο από την εργοδοσία και το κράτος, για συνδικάτα οργανωτές του αγώνα, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας», απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, να γίνουν βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να φτιαχτούν νέα, να βελτιωθεί η λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων. Να χτιστεί τείχος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας και να περάσουμε στην αντεπίθεση, με μαζικούς αγώνες, με ανέβασμα των μορφών πάλης, με απεργιακούς αγώνες που θα παραλύουν την παραγωγή και θα αναγκάζουν την εργοδοσία σε υποχώρηση (...) Να εκδιωχθεί η εργοδοσία μέσα από τα συνδικάτα, να συγκρουστούμε με τη λογική του σωματείου - επιχείρηση.

Το ΠΑΜΕ, ως μέτωπο ταξικών συνδικάτων, συμβάλλει στην άνοδο της ταξικής πάλης, για να πάρει αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, ώστε η εργατική τάξη να διεκδικήσει να γίνει η ίδια ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, που μπήκαν στην παραγωγή σε συνθήκες κρίσης, χωρίς δικαιώματα, να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του εργατικού κινήματος, να μην αποδεχτούν να ζουν με ψίχουλα, να οργανωθούν και να παλέψουν για τη ζωή που τους αξίζει».

  • Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή του. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να ενισχύσουν το πραγματικό αποκούμπι τους, τον οργανωτή της πάλης τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που είναι στη γραμμή του ΠΑΜΕ διακινούν σε όλους τους χώρους δουλειάς κάρτες ενίσχυσης των 2 και των 5 ευρώ.
Στην Αθήνα η συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ

Την εκδήλωση για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους συνδικαλιστικοί ηγέτες από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κόσμου, οι οποίοι αυτές τις μέρες συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία γίνεται στην Αθήνα. Ορισμένοι από τους συνδικαλιστές θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Οι διήμερες εργασίες του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ ξεκινούν σήμερα το πρωί και σ' αυτές συμμετέχουν 63 διεθνείς συνδικαλιστές ηγέτες, από 33 χώρες των πέντε ηπείρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ