Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ, που συγκαλύπτει τις ευθύνες τους για την κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα, προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο με τον αποτρόπαιο σφαγιασμό Αλβανού υπόδικου στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκρατούμενούς του, στις 14/1/2019. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «εργολαβική δημοσιοποίηση των εικόνων», που «υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη (...) για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν». Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο στόχαστρο κυκλώματος κακοποιών των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Μάκης Βορίδης, στον οποίο σκόπευαν να επιτεθούν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,3 ΡΙΧΤΕΡ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κορινθιακό Κόλπο κοντά στο Γαλαξίδι, ενώ ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα. Σεισμολόγοι αποδίδουν τον σεισμό στα ρήγματα του Κορινθιακού Κόλπου. Είναι τα ίδια ρήγματα που είχαν δώσει τον μεγάλο σεισμό του Αιγίου το 1995.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Ελληνα Λίνο - Αλέξανδρο Σισιλιάνο. Η θητεία του ξεκινά στις 5 Μάη. Ο Λ. - Α. Σισιλιάνος ανέλαβε καθήκοντα δικαστή στο ΕΔΔΑ το 2011. Εξελέγη πρόεδρος τμήματος το Φλεβάρη του 2017 και αντιπρόεδρος του ΕΔΔΑ το Μάη του 2017. Μεταξύ άλλων είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ