Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχείς πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων

Από τη σύσκεψη σωματείων στην Καλαμάτα
Από τη σύσκεψη σωματείων στην Καλαμάτα
Με πρωτοβουλίες συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα η μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αθλιότητες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και η συζήτηση για την ανάγκη να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Σύσκεψη σωματείων στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων στην Καλαμάτα, με μαζική συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων, δυο βδομάδες μετά τη σημαντική μάχη που έδωσαν στην πόλη της Καλαμάτας συνδικάτα και εργαζόμενοι ενάντια στις μεθοδεύσεις εργατοπατέρων και εργοδοσίας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

«Θα είμαστε παρόντες όπου και να γίνει το συνέδριο», τόνισε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Η ηγεσία της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ», υπογράμμισε, «όντας απούσα αυτά τα χρόνια από τους αγώνες των εργαζομένων, σήμερα "δίνει τα ρέστα της" με βασικό στόχο να επιβάλει τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, ακόμα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς και νόθων, δηλαδή ψεύτικων αντιπροσώπων, έτσι ώστε να διατηρήσει ακέραιη τη δυνατότητά της να εμποδίζει τους αγώνες των εργαζομένων και να δίνει στήριξη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, που τόσο καλά υπηρέτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πείρα από τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς, πριν και μετά από το συνέδριο στην Καλαμάτα. Οπως σημείωσε, «το κλίμα που εισπράττουμε επισκεπτόμενοι τους εργασιακούς χώρους είναι αρνητικό για τη ΓΣΕΕ, και μάλιστα στους νέους η ΓΣΕΕ είναι άγνωστη». Στις περιοδείες και στις συζητήσεις οι συνδικαλιστές ανέδειξαν τον σημαντικό ρόλο της συλλογικής δράσης μέσα στα σωματεία και τη διαπάλη των δύο γραμμών που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ ξεκαθάρισαν ότι «νόθοι και εργοδότες δεν έχουν θέση στα σωματεία».

Εργατικές συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Βόλο

Με το σύνθημα «Εξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών» πραγματοποιήθηκε χτες συγκέντρωση στο Αγρίνιο, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, πρόεδρος του ΕΚ Αγρινίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τη μάχη για να απαλλαγούν οι εργατικές οργανώσεις από τη νοθεία, τον εκφυλισμό και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας.

Δυναμική κινητοποίηση οργάνωσε χτες το απόγευμα και η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση ομιλητής ήταν ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Μεταξύ άλλων κατήγγειλε τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία με ρεσιτάλ μεθοδεύσεων επιχειρεί «να επιβάλει με το "έτσι θέλω" τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους».

Συνελεύσεις σωματείων

Συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και το σχεδιασμό της δράσης τους οργανώνουν:

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 31/3, στις 11 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

-- Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής την ίδια μέρα, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στον 2ο όροφο.

-- Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Τύπου (Αριστοτέλους 11-15, πλατεία Βάθης, 5ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) τη Δευτέρα 1/4, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ