Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Διατηρεί ελπίδες η ΑΕΚ

Την τύχη στα χέρια της για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 του FIBA Champions League έχει η ΑΕΚ, παρά την ήττα που γνώρισε στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 71-67, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η διαφορά των μόλις 4 πόντων αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για την «Ενωση» μπροστά στον επαναληπτικό της Τετάρτης 3/4 στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να μπει στην τετράδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και βέβαια να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Παράλληλα όμως οι «κιτρινόμαυροι» αγωνιούν για τη σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη στον αγώνα της Γερμανίας ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός απέφυγε το κάταγμα στον αριστερό αγκώνα, αλλά η συμμετοχή του στον επαναληπτικό θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη.

Στον αγώνα στη Γερμανία, η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την Μπάμπεργκ στο 1ο δεκάλεπτο και έμεινε για 8 λεπτά χωρίς καλάθι, στη συνέχεια όμως ανέκαμψε και πέρασε μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου (28-30), ενώ μέχρι και το 35' είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στην 4η περίοδο η ελληνική ομάδα εμφάνισε διακυμάνσεις στην απόδοσή της, που έδωσαν την ευκαιρία στην Μπάμπεργκ να «φλερτάρει» με διψήφιες διαφορές 5' πριν τη λήξη (67-58), αλλά στα τελευταία λεπτά, χάρη στην αμυντική βελτίωση και τους καθοριστικούς πόντους του Θίοντορ, η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά σε ευνοϊκά για εκείνην επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ