Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για συνδικάτα στα χέρια των εργατών, όχι των εργοδοτών!

Στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ

Συνεχείς οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων από τα ταξικά συνδικάτα (φωτ. από τη χτεσινή συνέλευση σε εργοτάξιο κατασκευής ξενοδοχείου στην Αθήνα)
Συνεχείς οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων από τα ταξικά συνδικάτα (φωτ. από τη χτεσινή συνέλευση σε εργοτάξιο κατασκευής ξενοδοχείου στην Αθήνα)
Σταθμό στη μάχη ενάντια στον εργατοπατερισμό που λυμαίνεται τα συνδικάτα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενάντια στην απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποτελεί το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, το οποίο οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ στις 6.30 μ.μ.

Το κάλεσμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου και Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία τονίζουν: «Να βροντοφωνάξουμε "Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών" και να καταγγείλουμε τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες, με σκοπό να επιβάλει με το "έτσι θέλω" τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους».

«Η μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση», υπογραμμίζουν, «δηλώνει την απόφαση των εργατών να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στη σαπίλα που αναδίνουν αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως "εκπρόσωποι της εργατικής τάξης" και μέσα από τα γραφεία τους καθημερινά σχεδιάζουν τον αφοπλισμό των αγώνων, την εξουδετέρωση των συνδικάτων, έτσι ώστε οι φίλοι τους οι εργοδότες να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να κερδίζουν περισσότερα τσακίζοντας τους εργαζόμενους».

Οι προσυγκεντρώσεις


Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

-- Στην πλατεία Κάνιγγος για τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

-- Στην πλατεία Βικτωρίας για τις Λαϊκές Επιτροπές.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής δρομολογεί λεωφορεία για την κινητοποίηση. Αναχώρηση: 4.30 μ.μ. από Λαύριο (ΟΤΕ) και 5 μ.μ. από πλατεία Νέας Μάκρης.

Κινητοποίηση στη Λάρισα

Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι της Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, διαδήλωσαν χτες το βράδυ ενάντια στις προκλήσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Κρατώντας πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στην ομιλία του, ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε σύντομη αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στην Καλαμάτα και γενικότερα στις πολύμορφες προσπάθειες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να επιβάλει ένα συνέδριο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης στη ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να το επιτρέψει.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

  • Πικετοφορία με αντίστοιχο περιεχόμενο οργανώνει σήμερα η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ. στον Αγ. Νικόλαο (Ερμού).
Συσκέψεις, συνελεύσεις και εξορμήσεις

Παράλληλα, συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για τις αθλιότητες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και τη συζήτηση για την ανάγκη να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής συνεχίζει τις περιοδείες του σήμερα Πέμπτη, στο εργοτάξιο της «Ευρωκλινικής» και στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Χτες έγινε συνέλευση στο εργοτάξιο κατασκευής ξενοδοχείου στις οδούς Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε σύσκεψη - συγκέντρωση των αντιπροσώπων και εργαζομένων, σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ., στην αίθουσά του.

Σωματεία της Αρκαδίας (Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, Τεχνεργατών Οικοδόμων, Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου) καλούν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του νομού σε σύσκεψη, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και το σχεδιασμό της δράσης τους οργανώνουν:

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 31/3, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) τη Δευτέρα 1/4, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org