Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ δεν μπορούν να βρουν στήριξη από τη νεολαία

Με αφορμή τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που απευθύνονταν σε νέους, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Τα δάκρυα του κ. Τσίπρα για το "brain drain" δεν μπορούν να κρύψουν ότι στην Ελλάδα της ΕΕ και της 4χρονης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, χιλιάδες νέοι ερευνητές δεν "την βγάζουν" με ολιγόμηνα προγράμματα, ελαστικές σχέσεις και δουλειά με το "μπλοκάκι", ανασφάλιστοι, όμηροι της επιχειρηματικής δράσης στην Ερευνα, τάσεις που ενισχύονται. Αλλωστε, η κινητικότητα από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο, ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, είναι μία από τις "αξίες" της ΕΕ. Μαζί με την εργασιακή ζούγκλα για νέους και νέες, την ανασφάλεια και τα νέα αδιέξοδα, την πιο ακριβή μόρφωση, την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Ο πρωθυπουργός παριστάνει τον θλιμμένο γιατί τάχα επικρατεί "αδράνεια" στους μαθητές και κάνει πως δεν βλέπει τους χιλιάδες μαθητές που διαδήλωσαν χτες σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο "νόμο Γαβρόγλου", που έχει βρει υποστηρικτές μόνο στους φροντιστηριάρχες, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται στη σφαίρα της φαντασίας...

Η "δημοκρατία" της ΕΕ και οι αντίστοιχες δημοκρατικές ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζονται σήμερα σε απειλές και κλήσεις αστυνομικών δυνάμεων σε σχολεία, στην κράτηση μαθητών και σε άλλες "δημοκρατικού" τύπου προσπάθειες εκφοβισμού όσων αγωνίζονται.

Στην τελική, οι αξίες της ΕΕ που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν σάρκα και οστά από την πολιτική που εφαρμόζει.

Αυτήν την ΕΕ καλεί τη νεολαία να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας τον "κλασικό" μύθο για την ΕΕ που δήθεν μπορεί να αλλάξει. Η ΕΕ αναπόφευκτα ακολουθεί το δρόμο του συστήματος που υπηρετεί: Γίνεται πιο επιθετική και βάρβαρη απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού απαιτεί άνοδο της λαϊκής και νεανικής πάλης απέναντι στο σύστημα που τα γεννά και τα συμφέροντα που τα ενισχύουν. Μαχητικό μήνυμα, εντός κι εκτός συνόρων, θα είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ γκρεμίζοντας τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση.

Οι αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ όχι μόνο δεν πρέπει να βρουν στήριξη από τη νεολαία, αλλά αντίθετα με δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες να εκφραστεί η αντίθεση στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη ζωή της νέας γενιάς.

Δυνατό "Ναι" στο ΚΚΕ - Το πιο δυνατό "Οχι" στην ΕΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ