Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Νέες «αντιτρομοκρατικές» ζυμώσεις

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.--

Αστικά επιτελεία σπεύδουν να αξιοποιήσουν το πρόσφατο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία για να επιταχύνουν διάφορες «αντιτρομοκρατικές» ζυμώσεις και συνεργασίες, που εξετάζονταν εδώ και καιρό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια της Τουρκίας, που εμφανίζεται προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων και έτοιμη να στηρίξει διάφορες «πρωτοβουλίες κατά της τρομοκρατίας». Ηταν χαρακτηριστικά τα «αντανακλαστικά» της κυβέρνησης Ερντογάν, που στις 17 και 18 Μάρτη έστειλε τον ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου στη Νέα Ζηλανδία, για να μεταφέρει τα συλλυπητήρια της Αγκυρας στις τοπικές αρχές και στη μουσουλμανική κοινότητα. Χτες, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Αγκυρα θα εγγυηθεί πως ο δράστης του μακελειού θα βρει σκληρή τιμωρία.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, 15 Μάρτη, στην πόλη Κράιστσερτς της απομακρυσμένης αυτής χώρας στη νοτιοανατολική Ωκεανία (πρώην βρετανική αποικία), ένας 28χρονος ρατσιστής εισέβαλε σε δύο τεμένη ενώ ήταν γεμάτα μουσουλμάνους που προσεύχονταν και πυροβολώντας αδιακρίτως προκάλεσε το θάνατο 50 ατόμων. Μέχρι και χτες, περίπου 9 τραυματίες νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 28χρονος δηλώνει εκδικητής «κατά των ξένων που εισέβαλαν στα ευρωπαϊκά μας εδάφη» και ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών», ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών ενάντια στους μουσουλμάνους».

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ν. Ζηλανδίας, ο ΥΠΕΞ Ουίνστον Πίτερς θα μεταβεί τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης Ερντογάν θα συμμετάσχει σε ειδική υπουργική συνάντηση του Οργανισμού για την Ισλαμική Συνεργασία, στην Κωνσταντινούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ