Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΣΓΜΕ
Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σε «ανοιχτή» εκδήλωση την περασμένη Κυριακή. Οπως σημειώνει, «ο κος Γαβρόγλου, από τη Γλυφάδα, σε μια αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ αίθουσα, επιτέθηκε στην ΑΣΓΜΕ γιατί - λέει - έχει πρόβλημα συνεννόησης μαζί της! Οπως ισχυρίστηκε ο υπουργός, "όταν την καλούμε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η ΑΣΓΜΕ ασχολείται μόνο με την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ"!».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η ΑΣΓΜΕ απαντά: «Ντροπή, κ. υπουργέ! Είναι άλλο να διαφωνεί η κυβέρνησή σας με τις θέσεις του γονεϊκού κινήματος και άλλο η λασπολογία για να τις αντικρούσετε. Η ΑΣΓΜΕ έχει θέσεις, επεξεργασμένες από τα συνέδριά της και είναι δημόσια κατατεθειμένες. Εχει καταθέσει εδώ και χρόνια πρόταση και για το εξεταστικό σύστημα για την Ανώτατη Εκπαίδευση (δικαίωμα κατοχύρωσης βαθμολογίας, δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης και απεριόριστης επανάληψης της διαδικασίας).

Προφανώς ο κος Γαβρόγλου τις γνωρίζει. Αλλά διαφωνεί και κρύβεται πίσω από ψέματα. Ενημερώνουμε επίσης τους γονείς ότι ο συκοφάντης και ψεύτης κύριος υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΑΣΓΜΕ έχει κάνει επανειλημμένως αιτήσεις συνάντησης με τον ίδιο, αλλά αυτός μια ζωή λείπει...

Ωστόσο, για να μην τον αδικούμε, ο κύριος υπουργός είναι συνεπής στις συναντήσεις με άλλους φορείς. Πιο σχετικούς με την Εκπαίδευση! Συνάντησε τον πρέσβη των ΗΠΑ και μετά από λίγες μέρες ανακοίνωσε πρόγραμμα διαφήμισης του ΝΑΤΟ στους μαθητές μας. Λογικά από τον κ. Πάιατ έμαθε τις απόψεις της ΑΣΓΜΕ... Γι' αυτό θίγεται όταν η ΑΣΓΜΕ επισημαίνει το ρόλο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, που έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους και έχει ξεκληρίσει λαούς...», τονίζει η ΑΣΓΜΕ.

Σημειώνει παράλληλα ότι ακόμα περιμένει απάντηση στο επίσημο αίτημα για συνάντηση από τις 5/11/2018, παραθέτει με συγκεκριμένες ημερομηνίες εκείνες τις φορές που ο υπουργός δεν δέχτηκε την ΑΣΓΜΕ και καλεί τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του, δηλώνοντας: «Δεν δίνουμε διαπιστευτήρια σε σας κύριε υπουργέ, όπως κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αλλά μόνο στα συλλογικά όργανα και στους γονείς που μας εκλέγουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ